Οι Εκλογές , οι Αλήθειες και η Πολιτική.

Ο τίτλος αφορά τις πρόσφατες  εκλογές της  ΕΤΑΒΕ  που έγιναν το Σάββατο 22-12-2012 στον Πολύγυρο και θα προσπαθήσουμε μέσα σε λίγες γραμμ...


Ο τίτλος αφορά τις πρόσφατες  εκλογές της  ΕΤΑΒΕ  που έγιναν το Σάββατο 22-12-2012 στον Πολύγυρο και θα προσπαθήσουμε μέσα σε λίγες γραμμές να αποτυπώσουμε την εικόνα που διαμορφώθηκε.
Η αναφορά που γίνεται παρακάτω στον αριθμό των 40 ψήφων ως δεδομένο  γίνεται με επιφύλαξη (± 2), καθώς τα αποτελέσματα δεν έχουνε ανακοινωθεί επίσημα από την σελίδα της ΕΤΑΒΕ.


Ας ξεκινήσουμε απαριθμώντας τέσσερις αλήθειες:

Αλήθεια Νο 1 - Η διοίκηση της ΕΤΑΒΕ εκλέχθηκε λαμβάνοντας 40 ψήφους από τους 50 παρευρισκόμενους αντιπροσώπους των Σωματείων,  ποσοστό 80%.

Αλήθεια Νο 2 - Η διοίκηση της ΕΤΑΒΕ εκλέχθηκε λαμβάνοντας 40 ψήφους από 74 Σωματεία που είχαν δικαίωμα ψήφου,  24 δεν προσήλθαν και 10 δεν ψήφισαν, ποσοστό εκλογής   54,05%.

Αλήθεια Νο 3 - Η διοίκηση της ΕΤΑΒΕ εκλέχθηκε λαμβάνοντας 40 ψήφους , από 147 Σωματεία που απαρτίζουν το δυναμικό της (τα μισά Σωματεία δεν είχαν δικαίωμα ψήφου!!), λαμβάνοντας περίπου το 1/3 της προτίμησης του συνόλου, ποσοστό εκλογής επί του συνόλου των σωματείων 36,7%

Αλήθεια Νο  4 -Τα  40 Σωματεία  επιλέξανε την διοίκηση που θα εκπροσωπεί  και θα διοικεί για τα επόμενα χρόνια το δυναμικό των 147 Σωματείων της Βόρειας Ελλάδας.


Η επιλογή και η υιοθέτηση μόνο μίας από τις ανωτέρω αναφορές αποτελεί ένα μόνο κομμάτι μιας εικόνας που ναι μεν είναι αληθινό πλην όμως δεν μας δίνει την πραγματική διάσταση του όλου θέματος. Θα μπορούσε για παράδειγμα κάποιος να θριαμβολογήσει λέγοντας «επανεκλογή με 80%» ή κάποιος άλλος να αναφέρει  «επανεκλογή με την μειοψηφία  του 36,7%». Όποια αλήθεια και αν επιλέξει να λέει ο καθένας μας, ας αναλογιστεί ότι από τα 147 Σωματεία, στην διαδικασία των εκλογών συμμετείχαν μόνο τα 50 και αυτό από μόνο του είναι απογοητευτικό.
Απογοητευτικό για όλους εμάς που θέλουμε να λέμε ότι προσφέρουμε κάποιο έργο (μικρό ή μεγάλο)  συμβάλλοντας στην προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος. Οι θριαμβολογίες ή η μίζερες προσεγγίσεις ανήκουν στην σφαίρα της πολιτικής και σύμφωνα  με  τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας η πλειοψηφία των σωματείων δεν ακολουθεί πλέον αυτές τις πολιτικές.

Στις δύσκολες οικονομικά μέρες που ζούμε  οι διοικούντες και όλοι οι παράγοντες του αθλήματος πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους, πρέπει να αγκαλιάσουν όλα  τα σωματεία χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Ως αρχή, οι έχοντες την δυνατότητα των αποφάσεων οφείλουν να προχωρήσουν σε μια επιχείρηση προσέγγισης με την οργάνωση  συναντήσεων με  εκπροσώπους και προπονητές των σωματείων σε ξεχωριστά γκρουπ (των 40 ή 50 μελών), ανάλογα και με την γεωγραφική περιοχή,  όπου θα γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους τις προτεραιότητες και τις ανάγκες που υπάρχουν. Αναμένουμε και ελπίζουμε  η νέα χρονιά  να συνοδεύεται από  νέες πρωτοβουλίες, οι θριαμβολογίες ή οι μηδενιστικές προσεγγίσεις πρέπει να παραμερίσουν  παραχωρώντας  την θέση τους στην συναίνεση και την κοινή δράση  για την ανάπτυξη του Αθλήματος. Συμμετοχή από όλους  για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη  προσφορά  σε όλους , αυτός είναι ο στόχος και αυτή άλλωστε είναι η ουσιώδης  αποστολή μιας ένωσης νομικών προσώπων όπως η ΕΤΑΒΕ.

Σχόλια

BLOGGER: 25
  1. Και δεν μου λες το υπολοιπο 45.95%τι εκανε?που ηταν η αλλη υποψηφιοτητα?Μαλλον ειναι σαν το συριζα να κραζουμε να λεμε τις π...ριες μας χωρις κοστος.αλλα οταν ερθει η ωρα εξαφανιζομαστε.το θεμα ειναι ενα αυτος που κραζετε πηγε το αθλημα πολυ μπροστα και ευτυχως δεν εμεινε στα χερια των παλαιοτερων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη, η τοποθέτησή σου είναι καθ' όλα σεβαστή,όμως με την φράση σου «αυτός που κράζετε» προσωποποιείς λανθασμένα ή ενδεχομένως και σκοπίμως την παρέμβαση που γίνεται από μας,θα παρακαλούσαμε να ξαναδιαβάσεις την ανάρτηση και πιστεύουμε να καταλάβεις ότι δεν έχει να κάνει με πρόσωπα ή με κριτική του έργου που προσφέρθηκε διαχρονικά από την όποια διοίκηση της Ένωσης.

      Διαγραφή
  2. υπομονη η προταση για την επομενη μερα δεν αργει .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ηλιγκιωδη ταχυτητα θα τη φαει μετωπικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω σαν πατερας αθλητριας σκεφτομαι και λέω...
    Εντάξει ειναι απαραδεκτο τα ιδια τα σωματεια να μην ενδιαφερονται να δωσουν εστω το παρον στην διαδικασια .Απο την αλλη ομως εγω κρινω την διοικηση της εταβε απο το αποτελεσμα και εκει πιστευω ειναι σε αλλο επιπεδο σε συγκριση με τις αλλες δυο διοικησεις ή με τις παλιοτερες της εταβε. Και φυσικα αυτη ειναι η προσωπικη μου γνωμη και καθε κριση ειναι δεκτη.
    Αν εξαιρεσουμε την διατησια που ειναι ενα θεμα απο μονο του, οσο αφορα την διοργανωση των αγωνων και το επιπεδο που προσφερεται απο την εταβε τον τελευταιο χρονο για μενα ειναι αξια. Απο την μια βλεπω στο πανελληνιο να κυκλοφορουν τα pool σε χειρογραφες λαδοκολες και να μην υπαρχει ουτε βάθρο για τους νικητές και απο την αλλη σε αγωνες της εταβε καθομαι σπιτι μου και βλεπω ολη την διοργανωση ζωντανα σαν να ειμαι εκει, χωρις να αναφέρω τις παραστασεις που μου μεταφερει η κόρη μου καθε φορα.
    Οτι και να πειτε , καποια στιγμη πρεπει να λέμε και μπραβο σε ενα σωστο αποτελεσμα και μια καλη προσπαθεια
    Αυτα ειχα να πω και καλη χρονια σε ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι εκτος θεματος δεν.ξερεις καν τι παιζει

      Διαγραφή
    2. Μπορει και να ειμαι εκτος θεματος αλλα περα απο τα παιχνιδια που κρυβονται απο πισω, εγω σαν τελικος αποδεκτης αυτα πιστευω και ήθελα να τα γραψω μια και διαβασα για τις εκλογες

      Διαγραφή
  5. Δεν απορεί κανείς γιατί απαγορεύει η "διοίκηση" της ΕΤΑΒΕ αλλά και της ΕΛΟΤ να υπάρχουν περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια; Ακόμα και στα πιο σκληρά και ολοκληρωτικά συστήματα υπάχουν περισσότερα του ενός ψηφοδέλτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγω ως αθλητριασε συλλογο που ανηκει.στην ΕΤΑΒΕ εχω να πω οτι μπορει το αποτελεσμα να μην ειναι αυτο που περιμεναν πολλοι απο εσας ...αλλα και η συμπεριφορα των συλλογων ηταν απαραδεκτη χωρις να μιλαω για ολους του συλλογους...αμα καποιος εχει αντηρηση για τα αποτελεσματα να ελεγε στον αντιπροσωπο του συλλογου στις εκλογες να παει εκει και να δωσει το παρον....ως αθλητρια βλεπω οτι ακομα και τα ατομα που εκλεχτηκαν κανουν καλο και ανεβαζουν την εταβε γιατι αμα σκεφτεις οτι στην ετανε και στην.ελοτ γινονται αγωνες με συμβατικους θωρακες και διοργανωση για....
    εγω απο την εταβε βλεπω μια πολυ καλη οργανωση με pool στο διαδικτιο και ηλεκτρονικους θωρακες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος θόρυβος και φασαρία για την ΕΤΑΒΕ, στην οποία στο κάτω κάτω της γραφής γίνανε κανονικές εκλογές με αποδεδειγμένα παραβρεθέντες αντιπροσώπους. Ενώ για την ΕΤΑΝΕ που έκανε συνέλευση και εκλογές χωρις να ειδοποιηθεί κανείς δεν βγάζετε άχνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 40 συλλογοι ενδειαφερθηκαν 25 δεν παρευρεθηκαν γιατι ηταν σιγουροι και χαλαροι οτι θα συνεχιστει το εργο και θα κανουν την δουλεια τους χωρις να ταλαιπωρηθουν γιατι η εταβε ειναι μακραν η πιο οργανωμενη ενωση στον ελληνικο αθλητισμο.τωρα βρεθηκαν και 10 και πολλα λεω σωματεια που ηρθαν να διαμαρτυρηθουν για προσωπικες πικριες-αδικιες και οχι για την κακη λειτουργεια της ενωσης,η εστω να παρουν τον λογο και να πουν σε τι ειναι αντιθετοι αλλα αντιθετως δωσαν τον λογο σε αλλον γιατι αυτοι προσωπικα στην ουσια δεν ειχαν να πουν τιποτα,και για να μην αδικησω και κανεναν δυο ατομα πηραν τον λογο ατομα που μιλησαν για δημοκρατικες διαδικασιες αλλα για οσους τους γνωριζουν απο παλια θα θυμουνται οτι δεν μπορουσες να τους μιλησεις μεσα στα γηπεδα οχι να εκφρασεις την αποψη σου.μην το κουρασω αλλο η αποψη μου ειναι αυτη και οποιος καταλαβε ΚΑΤΑΛΑΒΕ.καλη αθλητικη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΑΝΤΕ ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ,ΖΕΙΣ ΑΛΛΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πες μια περιπτωση τουλαχιστον,και οχι αοριστα και εγω μαζι σου.Τωρα για χαρακτηρισμους ειμαι αλλου και fun park δεν απανταω καν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σαν γονιος ρωταω σκεφτηκε κανεις ποσα λεφτα χρειαζεται ενας αθλητης σημερα για να ακολουθησει ενα ετησιο αθλητικο πρωγραμμα?που ειναι τα σωματια?147!επρεπε να γινει παταγος στηνΓΣ.ερωτησεις χωρις απαντησεις ως συνηθως.περιμενω με αγωνια απαντησεις και την συνθεση του ΔΣ καλη χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριοι τα πολλά λόγια είναι φτώχια.Τα νούμερα είναι αμείλικτα.Σε τέσσερεις διοργανώσεις της ΕΤΑΒΕ το 2012 οι συμμετοχές ήταν
    47 σωματεία 216 αθλητές
    62 σωματεία 423 αθλητές
    45 σωματεία 277 αθλητές
    13 σωματεία 113 αθλητές
    Μέσος όρος σωματείων ανα διοργάνωση 42 με 257 αθλητές.Με λίγα λόγια τα ιδια και τα ίδια σωματεία με τους ίδιους και τους ίδιους αθλητές.
    Συμπέρασμα:
    1.Ή δεν υπάρχει ενδιαφέρον απο τα υπόλοιπα σωματεία
    2.Ή τα υπόλοιπα σωματεία δεν έχουν αθλητές για αγώνες
    3.Ή δεν επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αγώνες λόγω της απαράδεκτης διαιτησίας
    4.Ή δέν κάνουν σοβαρή δουλειά στις σχολές τους.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αλλα ψηφιζουν 74 θαυμα......

      Διαγραφή
    2. Δικαίωμα ψήφου έχουν 74.Ψήφησαν οι ~40 ...Τυχαία τα νούμερα???

      Διαγραφή
  13. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ.ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΟΙ ''ΦΟΥΣΚΩΤΟΙ'' ΑΠΟ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ Κ ΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ Γ.Σ. ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλα τα λες φιλε,μπραβο!!!ξεχασες να πεις και οτι στην εισοδο της αιθουσας τον τελευταιο ελεγχο τον εκανε ο Chuck Norris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ !!!! ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ !!!! ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙ ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι άλλοι που αναφέρεις έχουν βρει τον τρόπο να τους έχουν όλους πατημένους και να μη βγάζουν άχνα ούτε για τα αυτονόητα. Οι βόρειοι έχουν και μερικούς με τσαμπουκά και ταράζουν καλά τα νερά, εδώ κάτω βλέπετε κανέναν τέτοιον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Υπαρχουν καποιοι που τους εχουν κανει τη ζωη δυσκολη γιατι δεν εχουν μαθει να σκυβουν το κεφαλι,ουτε να γλυφουν για τα αυτονοητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Οι Εκλογές , οι Αλήθειες και η Πολιτική.
Οι Εκλογές , οι Αλήθειες και η Πολιτική.
http://1.bp.blogspot.com/-jH8-AzOz-4Y/UN12H5OGxzI/AAAAAAAADDQ/fu2nKuA-PSo/s1600/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-jH8-AzOz-4Y/UN12H5OGxzI/AAAAAAAADDQ/fu2nKuA-PSo/s72-c/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF+%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2013/01/blog-post_4.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2013/01/blog-post_4.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content