Νέο σύστημα εισαγωγής αθλητών στα pull από την ETU

Νέο Σύστημα Τοποθέτησης (Αθλητών) για τις Διοργανώσεις Η ETU ExCo αποφάσισε για την εφαρμογή ενός νέου συστήματος τοποθέτησης (των αθλητώ...

Νέο Σύστημα Τοποθέτησης (Αθλητών) για τις Διοργανώσεις

Η ETU ExCo αποφάσισε για την εφαρμογή ενός νέου συστήματος τοποθέτησης (των αθλητών στα pull αγώνων)  για τις διοργανώσεις στην συνέλευση της στην Τιφλίδα. Το νέο σύστημα βασίζεται στην Βάση Δεδομένων του taekwondodata και θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν στην Κύπρο το 2011.

Για όλους τους αθλητές και προπονητές:

παρακαλούμε "κατεβάστε" και μελετήστε την Παρουσίαση και Επεξήγηση σε Powerpoint του νέου συστήματος τοποθέτησης εδώ: Το αρχείο σε μορφή PPT (PowerPoint)
[Έκανα μετατροπή του αρχείου σε μορφή PDF

και 
[Μετάφραση στα ελληνικά, αρχείο σε μορφή PDF

Πηγή ETU, η ανακοίνωση στα αγγλικά


Η ETU (European Taekwondo Union), η Ευρωπαϊκή Ένωση Ταεκβοντο, καθιερώνει ένα νέο σύστημα για την εισαγωγή [στα αγγλικά χρησιμοποιείται η λέξη "seeding", που σημαίνει "σπορά"] των αθλητών στα pull των αγώνων μιας διοργάνωσης. Η ETU θέλοντας να εξασφαλίσει πως δυο ή περισσότεροι αθλητές με μεγάλη βαθμολογία στις λίστες του taekwondodata δεν θα "συναντιούνται" στους πρώτους αγώνες με συνέπεια να αλληλοαποκλείονται από την αρχή των αγώνων μιας διοργάνωσης. Η διαδικασία είναι γνωστή και εφαρμόζεται σε διάφορες διοργανώσεις ανά το κόσμο.
[σημείωση: Οι λίστες με τους αθλητές/-τριες σε μια διοργάνωση, αναφέρονται στα αγγλικά ως "pool" ή "pull" (προφέρονται σχεδόν το ίδιο "πουουλ" και "πουλ"). Σημαίνουν "πισίνα" (ένα σύνολο στοιχείων χωρίς κάποια ταξινόμηση) και "τραβώ" (ρήμα που χρησιμοποιείται για έννοιες όπως "τραβώ κλήρους σε μια κλήρωση" κτλ.), αντίστοιχα. Με μια απλή προσέγγιση ως προς τον ορισμό τους, θα μπορούσαμε να πούμε πως, "pool" είναι η λίστα με το σύνολο των ονομάτων των αθλητών που θα συμμετέχουν στους αγώνες μιας κατηγορίας βάρους, ενώ "pull" είναι η τελική λίστα αυτών των αθλητών που προέκυψε από την κλήρωση που έγινε ώστε να καθοριστεί η σειρά τους και να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένες θέσεις (όπως τυχαία προέκυψαν από την κλήρωση) ανά δυάδες για τους αγώνες, η λίστα "pull" είναι αυτή που καθορίζει το ποιος θα αγωνιστεί με ποιον στους πρώτους αγώνες της κατηγορίας και διαρθρώνεται έτσι ώστε να υπάρχουν όλοι οι αντίστοιχοι συνδυασμοί μέχρι τον τελικό πχ. 32άδα (32 αθλητές/16 αγώνες), οι 16 νικητές από την 32άδα συνδυάζονται σε 8 αγώνες, οι 8 νικητές από την 16άδα συνδυάζονται σε 4 αγώνες, οι 4 νικητές από την 8άδα συνδυάζονται σε 2 αγώνες και τέλος οι 2 νικητές από την 4άδα αγωνίζονται στον τελικό.

Οι "καλοί" αθλητές/-τριες (favorites ή high ranked στα αγγλικά), αυτοί που έχουν συγκεντρώσει υψηλή βαθμολογία από τα μετάλλια και τις θέσεις που έχουν καταλάβει σε διάφορες σημαντικές διοργανώσεις, όταν για μια κατηγορία βάρους έχεις 2 ή και περισσότερους τέτοιους αθλητές, τότε, οι αθλητές αυτοί τοποθετούνται σε τέτοιες θέσεις στα pull ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν στους πρώτους αγώνες (64άδα, 32άδα, 16άδα κτλ.). Φυσικά δεν συμμετέχουν στην κλήρωση αφού έχουν ήδη τοποθετηθεί σε θέσεις. Με το τρόπο αυτό οι "καλοί" αθλητές θα αγωνιστούν πρώτα με του υπόλοιπους αθλητές και θα συναντηθούν μεταξύ τους (αν καταφέρουν να περάσουν από τους πρώτους αγώνες) στην 8άδα, 4άδα ή ακόμα και στον τελικό (αν η συμμετοχή είναι μικρή).
Όλοι θα έχετε προσέξει στα pull τις "ομάδες" που δημιουργούνται από τις δυάδες καθώς αυτές συνδυάζονται μεταξύ τους μέχρι τον τελικό.

Ας πάρουμε ως παράδειγμα το pull στα 87+ Ανδρών (μόνο την 1η από τις τρεις σελίδες)  στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της WTF στην Κορέα. Έχω αριθμήσει τους αθλητές για μεγαλύτερη ευκολία ώστε να φαίνονται οι θέσεις του pull (και ας υποθέσουμε πως η κατηγορία βάρους έχει μόνο αυτούς τους 25 αθλητές, και επειδή είναι περισσότεροι από 16 και λιγότεροι από 32 κάποιοι από αυτούς δεν αγωνίζονται στον 1ο αγώνα). Έχω βάλει σε μπλε πλαίσιο τις 4 ομάδες που προκύπτουν μέχρι και την 4άδα:

Παρατηρώντας την διάρθωση του pull, αμέσως μπορούμε να καταλάβουμε ότι οι αθλητές που υπάρχουν στις 4 διαφορετικές ομάδες δεν θα συναντηθούν μεταξύ τους πριν την 4άδα (όποιοι από αυτούς περάσουν στην 4άδα), οπότε τοποθετώντας 2 αθλητές σε διαφορετική ομάδα, αμέσως αποκλείεις το γεγονός να "αλληλοαποκλειστούν" από τους πρώτους 3 αγώνες, αφού αν περάσουν και οι δυο θα συναντηθούν το νωρίτερο (ίσως) στην 4άδα, δηλαδή στα μετάλλια. Ανάλογα με τον αριθμό των αθλητών που συμμετέχουν μπορείς να τοποθετήσεις εξ' αρχής 2 ή 4 ή 8 ή και περισσότερους αθλητές σε τέτοιες θέσεις που να συναντηθούν στους τελευταίους αγώνες της κατηγορίας τους.

Στο παράδειγμά μας θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε 4 αθλητές στις 4 διαφορετικές ομάδες [για ευκολία, συνήθως τοποθετούνται στην 1η θέση της κάθε ομάδας, εδώ στις θέσεις 1, 8, 14 και 20] και να εξασφαλίσουμε έτσι ότι (αν περάσουν) θα πάρουν μετάλλια και δεν θα αποκλείσουν ο ένας τον άλλον από την αρχή. Θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε και 8 αθλητές, 2 σε κάθε ομάδα στο πάνω και στο κάτω άκρο της κάθε ομάδας [δηλ. στις θέσεις 1 και 7, 8 και 13, 14 και 19, 20 και 25], βέβαια σε αυτή την περίπτωση θα συναντιόντουσαν (αν περνούσαν όλοι) στην 8άδα.

Το σύστημα αυτό λειτουργεί με την τοποθέτηση των αθλητών στις κατάλληλες θέσεις και για τις θέσεις που μένουν γίνεται κλήρωση στους υπόλοιπους αθλητές για να τοποθετηθούν και αυτοί.
Η λειτουργία του συστήματος, η τοποθέτηση δηλαδή των "καλών" αθλητών σε ειδικές θέσεις είναι απλή και εύκολη. Υπάρχει όμως μια βασική προϋπόθεση, ποιος και με ποιο τρόπο καθορίζει τους "καλούς" αθλητές;


Η επιλογή των "καλών" αθλητών (πόσοι και ποιοι) είναι και η "αχίλλειος πτέρνα" του όλου συστήματος.

Το σύστημα έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και φανατικούς αντιπάλους. Η ETU βασίζεται στην κατάταξη των αθλητών από το taekwondodata. Η συγκεκριμένη κατάταξη είναι πολύ καιρό τώρα ενεργή, έχει πλήθος στοιχείων για πάρα πολλούς αθλητές και θεωρείται αξιοκρατική και αξιόπιστη. Μέλλει να δούμε την εφαρμογή του νέου συστήματος τοποθέτησης των αθλητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ε/Ν τον Οκτώβριο στην Πάφο της Κύπρου. 
Μέχρι τότε μπορείτε να "μελετήσετε" την παρουσίαση του συστήματος από την 34σέλιδη αναφορά της ETU (έχω κάνει την μετάφραση στα ελληνικά από τα αγγλικά για εύκολο διάβασμα).  

Σχόλια

BLOGGER: 3
  1. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ.ΠΑΡΑΔ.ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ-ΚΑΚΑΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΥΗ-ΕΥΦΡ. ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to video ray -play prepei na to blepoun kai oi theates fili mou!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. symfono apoleita kai alloste enas logos einai aytos pou tha zitisei kai olimpiaki epitropi !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,143,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,161,Νέα,89,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Νέο σύστημα εισαγωγής αθλητών στα pull από την ETU
Νέο σύστημα εισαγωγής αθλητών στα pull από την ETU
http://3.bp.blogspot.com/--9MlG7e8JVU/Ti7jLb5wZUI/AAAAAAAAAZE/muUfLzxQbQo/s200/Exp_MALE%252B87kg_Final_Page_1_b.jpg
http://3.bp.blogspot.com/--9MlG7e8JVU/Ti7jLb5wZUI/AAAAAAAAAZE/muUfLzxQbQo/s72-c/Exp_MALE%252B87kg_Final_Page_1_b.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/07/pull-etu.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/07/pull-etu.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content