Σχολιασμός για την ΠΑ.Κ.Α.Τ και την ΠΑ.ΚΑ.Σ.Τ.

Σε μια προσπάθεια για μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση για το άθλημα του taekwondo στην Ελλάδα, το taekwondo greece group ...



Σε μια προσπάθεια για μια πιο ολοκληρωμένη ενημέρωση και πληροφόρηση για το άθλημα του taekwondo στην Ελλάδα, το taekwondo greece group σκέφτηκε να καταρτίσει και να λειτουργήσει ένα σύστημα κατάταξης των αθλητών/αθλητριών που συμμετέχουν σε διοργανώσεις αγώνων taekwondo ανά την Ελλάδα. Μια έμπνευση που προήλθε από την λειτουργία της Παγκόσμιας Κατάταξης Taekwondo από την WTF. Την υλοποίηση ανέλαβε ο προγραμματιστής Σίμος Δαλκυριάδης.
Δηλώνουμε απερίφραστα πως η όλη προσπάθεια δεν αποτελεί επίσημη κατάταξη των αθλητών, αλλά είναι μια κίνηση προς την βελτίωση της ενημέρωσης και της πληροφόρησης, μια και ο σκοπός είναι ακριβώς και μόνο αυτός, να ενημερώσουμε και να συμμετέχουμε έτσι στην βελτίωση του αθλήματος του takewondo, ένα άθλημα που τόσο αγαπάμε.
Σας προσκαλούμε λοιπόν σε μια ανοιχτή συζήτηση ώστε η όλη προσπάθεια να έχει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχόλια

BLOGGER: 29
  1. Υπάρχει και το ξένο site
    http://www.taekwondodata.com/
    το οποίο έιναι αρκετά ενημερωμένο.

    Πληροφοριακά και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη για την υπόδειξη του taekwondodata. Είναι ήδη γνωστό και υπάρχει και αντίστοιχο gadget που παραπέμπει σε αυτό.

    Ένα από τα "φλέγοντα" θέματα αυτή την στιγμή είναι η άντληση των βασικών στοιχείων για το σύστημα που είναι τα αποτελέσματα των διοργανώσεων, και διευκρινίζω : Η ΕΛΟΤ και η ΕΤΑΒΕ έχουν σταθερή διαδικασία δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων από τις διοργανώσεις τους, το πρόβλημα είναι με την ΕΤΑΝΕ, που δεν έχει κάτι αντίστοιχο (εκτός από τις διοργανώσεις που την καλύπτει η ΕΛΟΤ). Το site της ΕΤΑΝΕ είναι (....), ας πούμε “άδειο” από τέτοια στοιχεία. Οπότε αναζητούμε κάποια επίσημη πηγή για τις διοργανώσεις της νοτίου Ελλάδας.

    Ένα άλλο θέμα που είναι στο στάδιο του σχεδιασμού/καθορισμού είναι με τις διοργανώσεις τύπου : ΦΙΛΙΚΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, που διοργανώνονται από συλλόγους. Μέχρι στιγμής το βασικό κριτήριο για να συμπεριληφθούν και αυτές οι διοργανώσεις είναι η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων και ο αριθμός των συλλόγων/αθλητών που συμμετέχουν και σε δεύτερη φάση να καθοριστεί η βαθμονόμηση της κλάσης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ερχεστε στα λογια και στον γερμανο που σασ τα ελεγα οτι ειμαστε πολυ πισω απο αλλες χωρες

    ποιος θα καθισει να ασχοληθει αφιλοκερδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπήκαμε στην τελική ευθεία, το σύστημα ολοκληρώθηκε σε σημείο που είναι πλέον δυνατό να βγαίνουν οι πίνακες αμέσως μετά την εισαγωγή των αποτελεσμάτων από μια διοργάνωση. Απομένει ο εντοπισμός των λαθών και οι ρουτίνες για την άμεση διόρθωσή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα φαίνεται ότι έχετε ασχολειθεί και έχει γίνει πολύ καλη δουλειά ,ακόμα και για ανεπίσημη κατάταξη.
    Μπράβο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη για τα καλά του λόγια. Θα θέλαμε από τώρα (που βγήκαν οι πίνακες) και στο εξής να "περάσουν" τα στοιχεία που βρίσκονται στους πίνακες από πολλές "ματιές" και κυρίως "ματιές" κρίσης και ελέγχου ώστε στοιχεία όπως ονοματεπώνυμα αθλητών, ονομασίες συλλόγων και η σύνδεση αθλητή - συλλόγου να διορθωθούν. Ακόμη να γίνουν προτάσεις και για κάποιους άλλους τρόπους εμφάνισης των στοιχείων, προτάσεις που θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες και καλοδεχούμενες. Αρχή μας είναι: ότι βγαίνει στο φως (δημοσιεύεται) και άρα ελέγχεται, κάποια στιγμή θα βελτιωθεί και θα εξελιχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευελπιστούμε πως με την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ 2011, θα ολοκληρωθεί και η δοκιμαστική φάση της ΠΑΚΑΤ και ΠΑΚΑΣΤ. Οπότε, από αυτή την διοργάνωση και στο εξής οι πίνακες θα περιέχουν πλέον στοιχεία που θα έχουν ελεγχθεί στο μέγιστο δυνατό. Επίσης, ετοιμάζετε και η έκδοση του Hall of Fame Αθλητών & Συλλόγων για τα έτη 2009-2011, νεότερα προσεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ που έγινε στην Μίκρα, προσπάθησα να συλλέξω στοιχεία από τους προπονητές για να εφαρμόσω ένα σύστημα επιβεβαίωσης των στοιχείων που προβάλλονται στην ΠΑ.Κ.Α.Τ και στην ΠΑ.ΚΑ.Σ.Τ.
    Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές (με όσους πρόλαβα να μιλήσω) για την συνεργασία τους και κυρίως για τα καλά τους λόγια σχετικά με την όλη προσπάθεια.

    Επίσης, θα ήθελα να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα σχετικά με την συμμετοχή μου εδώ :
    Είμαι γονιός αθλητή και με ενδιαφέρει το άθλημα αυτό καθ' αυτό και τίποτε άλλο.
    Η όλη εργασία γίνεται αφιλοκερδώς και όσο περνάει από το χέρι μου έτσι θα παραμείνει.
    Ο σκοπός της κατάταξης είναι καθαρά ενημερωτικός και είναι, αν θέλετε και, μια απάντηση σε δηλώσεις τύπου "δεν γίνεται", "δεν χρειάζεται" κτλ.
    Λοιπόν, όπως βλέπετε, γίνεται. Τώρα, για το αν χρειάζεται; Έχω να πω μόνο το εξής: όταν ξέρεις που είναι ο πρώτος θα κάνεις το καλύτερο δυνατό για να τον φτάσεις!!! Και στο κάτω κάτω της γραφής το άθλημα του taekwondo έχει την δυνατότητα να πάει πολύ ψηλά και εδώ στην Ελλάδα όπως και αλλού, και η προβολή του είναι απαραίτητη για να γίνει κάτι τέτοιο.
    Για τα υπόλοιπα απλά δεν χρειάζεται να απαντήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ηθελα να επισημανω οτι η προσπαθεια ειναι πολυ καλη αν και θα επρεπε να υπαρχουν στοιχεια και για τις διοργανωσεις της Ν.Ελλαδος για να ειναι πιο αξιοπιστα τα στοιχεια.Επισης υπαρχουν και καποια λαθη οπως π.χ.οι αθλητες των συλλογων Α.Σ.ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ και Α.Σ.ΑΙΓΕΑΣ εχουν βαθμολογηθει ξεχωριστα ενω ανηκουν στον ιδιο συλλογο που ειναι ο Α.Σ.ΑΙΓΕΑΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευχαριστώ τον φίλο για την επισήμανση. Και ότι είχα βγάλει τους πίνακες για το 2011 για να συμπεριληφθούν τα στοιχεία από το πανελλήνιο Α/Γ. Δεν πειράζει όμως, θα τα ξανακάνω. Τέτοιου είδους επισημάνσεις είναι πολύ, πάρα πολύ σημαντικές για την βελτίωση της κατάταξης. Ευχαριστώ ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετοιμάζω μια διαδικασία για τον έλεγχο των στοιχείων. Θα εμφανίζονται στην ΠΑΚΑΣΤ, πίνακες με τους αθλητές που υπάρχουν στον κάθε σύλλογο (με κλικ πάνω στην ονομασία του συλλόγου) έτσι θα είναι πιο εύκολο να εντοπιστούν λάθη στον συσχετισμό αθλητών - συλλόγων, από τους αναγνώστες, που στην συνέχεια θα μπορούν να μας ενημερώνουν για τα λάθη που εντόπισαν, γράφοντας εδώ ή αποστέλλοντας e-mail στο pakat@sillogi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ , ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Κ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ Κ ΤΟ Α' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Κ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχαριστούμε το αναγνώστη μας για τα καλά του λόγια. Εννοείς το (Α' ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Α/Γ, Ε/Ν, Π/Κ, Θρακομακεδόνες, Αττική, 26-28/11/2010)? Αν ναι, δεν έχουμε τα αποτελέσματα για να τα ενσωματώσουμε. Δυστυχώς, οι μόνες πηγές στοιχείων είναι η ΕΛ.Ο.Τ. και η Ε.ΤΑ.Β.Ε. (στα αντίστοιχα websites) για την Ε.ΤΑ.Ν.Ε. δεν υπάρχει κάποια επίσημη πηγή στοιχείων. Θα ετοιμάσω μια λίστα με τις διοργανώσεις που έχουμε και δεν έχουμε στοιχεία. Ευχής έργο, να βρεθεί μια επίσημη πηγή με τα στοιχεία αποτελεσμάτων από το 2008 (ή και παλαιότερα) έως και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συγχαρητήρια κ. Δαλκυριάδη πάρα πολύ καλή δουλειά, δίνεται μια ευχάριστη νότα στο άθλημα. Σίγουρα όμως πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπαίνουν όλα τα αποτελέσματα για να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και να φαίνονται οι επιτυχίες όλων των αθλητών και συλλόγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ Ε.Τ.Α.Ν.Ε????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καντε ενα εγγραφο κ ζητηστε τα αποτελεσματα απο το Α πανελληνιο κυπελο απο την ομοσπονδια να εχουμε μια πιο ολοκληρωμενη αποψη, συγχαρητηρια παντως, εξαιρετικη δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι πολλή καλή προσπάθεια συγχαρητήρια αλλά αφού κάνετε τόση προσπάθεια και η βάση δεδομένων τώρα ποια υπάρχει ζητήστε από την ΕΛΟΤ και τα στοιχεία των αγώνων της Νοτίου Ελλάδος για να υπάρχει αντικειμενικότερη άποψη και για τους αθλητές αλλά και τους συλλόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πραγματικά συγκινημένος και ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
    Αυτό με το έγγραφο-αίτηση προς την ΕΛΟΤ ήταν μια από τις σκέψεις μου, θα το προσπαθήσω και θα δούμε.
    Παρακάτω είναι μια λίστα με τις διοργανώσεις που έχω αποτελέσματα και με αυτές που δεν έχω. Πιστέψτε με, πως ακόμη και αν βρεθούν τα αποτελέσματα και σε χειρόγραφη μορφή είμαι διατεθειμένος να τα περάσω, γιατί όντως είναι και θέμα αξιοπιστίας του όλου εγχειρήματος, άσχετα με το αν η υπαιτιότητα είναι αλλού. Οι μόνοι περιορισμοί για αυτά είναι πως πρέπει να προέρχονται από "επίσημη" πηγή και πρέπει να είναι πλήρη τόσο σε στοιχεία όσο και στο σύνολό τους για κάθε διοργάνωση ξεχωριστά.

    Λίστα Διοργανώσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Άμα ρωτάς μαθαίνεις...
    Ο διαχειριστής του blog είχε την καταπληκτική ιδέα : Θα συμπεριλαμβάνονται οι διοργανώσεις κατά αναλογία. Δηλαδή, τα πανελλήνια πρωταθλήματα από την ΕΛΟΤ όπου συμμετέχουν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα θα μπαίνουν ως έχει, τα υπόλοιπα της ΕΤΑΝΕ και της ΕΤΑΒΕ θα μπαίνουν κατά αναλογία, πχ. Μόνο όταν υπάρχουν στοιχεία και από της δύο ενώσεις για τα διασυλλογικά τους θα μπαίνουν στην κατάταξη, μια και η συμμετοχή των συλλόγων από ΝΕ και ΒΕ είναι αμφίρροπη σε ένα ανοιχτό ενωσιακό πρωτάθλημα και η συμμετοχή των συλλόγων άρα και των αθλητών εξαρτάται από την διοργανώτρια ένωση και τον τόπο διεξαγωγής των αγώνων. Το αυτό θα ισχύει και για τα 2 κύπελλα, η ενσωμάτωσή τους θα γίνεται μόνο όταν τα έχουμε και τα δύο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα γίνεται διάκριση ανάμεσα στους συλλόγους που προέρχονται από την μία ή την άλλη ένωση. Μανίκια πάνω και δουλειά, τό'χω τό'χω... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και, μόνο για τις ίδιες κατηγορίες, δηλαδή, αν (ας πούμε) στο κύπελλο ΒΕ έχει μόνο για Ε/Ν και Π/Κ ενώ στο κύπελλο ΝΕ έχει Α/Γ, Ε/Ν, Π/Κ, θα μπαίνουν και τα δύο αλλά μόνο για Ε/Ν και Π/Κ. Άψογα, όσο πάει γίνεται και καλύτερο, με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρχουν αδικίες και θα μπορέσω να προχωρήσω και το Hall of Fame Αθλητών και Συλλόγων για την τριετία 2009~2011...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο κανόνας για την "αρχή της αναλογίας" εφαρμόστηκε (θέλω να πιστεύω με επιτυχία), οπότε άλλαξαν τα στοιχεία στις ΠΑΚΑΤ και ΠΑΚΑΣΤ. Τροποποιήθηκε και ο Κανονισμός στο άρθρο 3, μπήκε και β) εδάφιο γιαυτό το λόγο. Τώρα, με αυτόν το κανόνα δεν θα υπάρχουν δυσαναλογίες λόγω έλλειψης στοιχείων. Σκέφτηκα να φτιάξω και άλλους δυο πίνακες κατάταξης έναν για την νότια και έναν για την βόρεια Ελλάδα, με διαχωρισμό των αθλητών βάση της ένωσης που ανήκει ο σύλλογος... Θα δούμε... (το ξενύχτησα πάλι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επειδη υπαρχει τελικα μπερδεμα με δυο συλλογους της Ν.Σμυρνης θα ηθελα να επισημανω οτι και οι δυο ειναι υπαρκτοι με ονομασιες Α.Σ.ΑΙΓΕΑΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ και Α.Σ.Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ.Ο μοναδικος αθλητης απο αυτους που υπαρχουν στην καταταξη και ανηκει στον Α.Σ.Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ειναι ο Ντοβας Παναγιωτης οι υπολοιποι αθλητες ανηκουν στον Α.Σ.ΑΙΓΕΑΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έφτασεεεεεεε....
    Η αλλαγή, διόρθωση έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Η ενσωμάτωση με τους αναλυτικούς πίνακες αθλητών για κάθε σύλλογο στην ΠΑΚΑΣΤ έγινε. Έτσι, δίπλα στην στήλη με την γενική βαθμολογία του συλλόγου υπάρχει πλέον μια στήλη με "κουμπιά" από όπου με ένα κλικ θα εμφανίζεται σε pop-up παράθυρο ο πίνακας με τους αθλητές του συλλόγου και τα στοιχεία των διακρίσεων για τον καθένα. Θα είναι πιο εύκολος ο έλεγχος και ο εντοπισμός των λαθών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εύγε κύριε Δαλκυριάδη, πολύ καλή προσπάθεια συνολικά! Αυτό είναι το πρόσωπο του Ταεκβοντο που έπρεπε να βγαίνει προς τα έξω. Σας εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο γιατί φαντάζομαι οτι χρειάζεταιπολύς χρόνος για την ενημέρωση και επεξεργασία όλων αυτών των στοιχείων. Πάντως για την σκέψη του να συμπεριλάβετε και τα φιλικά πρωταθλήματα που διοργανώνουν σωματεία χρειάζεται κάποια προσοχή, ίσως πρέπει να θέσετε κάποια στανταρ που πρέπει να τηρεί ένα πρωτάθλημα φιλικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστώ τον taekwongr για τα καλά του λόγια. Με τις διοργανώσεις τύπου φιλικά που γίνονται από συλλόγους υπάρχει η σκέψη να γίνει ξεχωριστή κατάταξη ώστε να μην "χάνονται" στην αφάνεια. Θα δω κατά πόσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο και πως. Βασικό μου μέλημα αυτή την στιγμή είναι η επιβεβαίωση των στοιχείων (ονόματα αθλητών, ονομασίες συλλόγων και σύνδεση αθλητή με σύλλογο), οπότε όποιος εντοπίσει κάποιο λάθος θα ήταν καλό να το αναφέρει εδώ ή ακόμη καλύτερα με e-mail στο pakat@sillogi.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έβαλα στην ανάρτηση της ΠΑΚΑΤ τους πίνακες με την κατάταξη των Ελλήνων αθλητών από την WTF, την ETU και το taekwondo data.
    Εμφανίζονται μόνο όσοι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες υπάρχουν στις κατατάξεις αυτές, η μορφή των στοιχείων είναι σε πίνακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ6 Ιουνίου 2011 στις 12:09 μ.μ.

    Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ ΣΤΑ -63 ΛΕΓΕΤΑΙ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΕΛΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κύριε Θεοδωρίδη, ευχαριστούμε για την υπόδειξη. Η διόρθωση έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Σχολιασμός για την ΠΑ.Κ.Α.Τ και την ΠΑ.ΚΑ.Σ.Τ.
Σχολιασμός για την ΠΑ.Κ.Α.Τ και την ΠΑ.ΚΑ.Σ.Τ.
http://3.bp.blogspot.com/_UpFTLPXZ8CY/TVKm7zVLVzI/AAAAAAAAAFQ/yF0JOQclhdI/s200/pakat_pakast_fin.jpg
http://3.bp.blogspot.com/_UpFTLPXZ8CY/TVKm7zVLVzI/AAAAAAAAAFQ/yF0JOQclhdI/s72-c/pakat_pakast_fin.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/02/blog-post.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/02/blog-post.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content