Διαιτησία μηδέν

Πάτο έπιασε η διαιτησία στο πρωτάθλημα ταεκβοντό που έγινε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στις 10-11-12 Δεκεμβρίου 2010. Φυσικά δε φταίν...



Πάτο έπιασε η διαιτησία στο πρωτάθλημα ταεκβοντό που έγινε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στις 10-11-12 Δεκεμβρίου 2010.

Φυσικά δε φταίνε οι διαιτητές οι οποίοι κλήθηκαν να διαιτητεύσουν, μερικοί ίσως και για πρώτη φορά., αλλά  οι άνθρωποι που κατευθύνουν και διαχειρίζονται τον χώρο αυτό.

Ας αναλογισθούν επιτέλους οι παράγοντες της διαιτησίας..
τον κόπο όλων των παιδιών που γυμνάζονται, που προσπαθούν και διεκδικούν  μια θέση σε ένα πρωτάθλημα.

Ας σκεφτεί κάποιος τον κόπο και τα έξοδα των γονιών κάθε αθλητή.

Τέλος ας σκεφτούν κάποιοι ότι με τέτοιους αγώνες  μόνο κακό μπορούμε να κάνουμε στο άθλημά μας και στους εαυτούς μας.

Σχόλια

BLOGGER: 26
  1. Θέλω να συγχαρώ τον συντάκτη για την επώνυμη θέση που εκφράζει, εγώ θα κρατήσω την ανωνυμία και ζητώ συγνώμη γι' αυτό.Πράγματι η διαιτησία δεν τα πήγε καλά, αυτό όμως που παρατήρησα είναι η απουσία γνωστών έμπειρων διαιτητών και η εμφάνιση πολλών νέων παιδιών. Ίσως αρχικά θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς την απειρία των νεαρών διαιτητών,εάν όμως σκεφτούμε ότι τα αποτελέσματα ευνοούν συγκεκριμένους ημετέρους τότε η απάντηση είναι ναι υπάρχει θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετα απο καθε πρωταθλημα στην ελλαδα το προβλημα ειναι η διαιτησια, κανεις δεν προβληματιζεται για το χαμηλο επιπεδο τεχνικης των αθλητων του, και ολες τις αλλες παραμετρους τις αποδοσης, που εχουν σχεση και με τη δουλεια του προπονητη στο συλλογο. Αντι να συζηταμε με ποιον τροπο θα ανεβασουμε το επιπεδο του αθλητη και του προπονητη ανακυκλωνει ο καθενας την ιδια μιζερη γκρινια χρονια τωρα που να παμε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα λεπτό , για να καταλάβω, η γκρίνια των προπονητών και των αθλητών φταίνε που δεν πάμε χρόνια τώρα μπροστά.
    Που παρεμβαίνει η γκρίνια ρε παιδιά και δεν αναδεικνύονται οι αθλητές μας;,μήπως θα πρέπει η σκέψη μας να αναζητήσει λέξεις όπως: αξιοκρατία, επιλογή,επιμόρφωση, αξιολόγηση και βαθμολόγηση των διαιτητών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φίλος που γράφει παραπάνω σχετικά με το χαμηλό επίπεδο των αθλητών και την δουλειά που γίνεται στους διάφορους συλλόγους τι εννοεί?
    Αν ένας αθλητής δεν έχει και τόσο καλό τεχνικό επίπεδο δεν δικαιούται σωστό αποτέλεσμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ παλι 8α ή8ελα να πω πως είναι άδικο καθε φορά να κατηγορούμε άλλους για τα λάθη τα δικά μας.Όσο για τους νέους διαιτητές που λέτε τα πήγανε καλά!Θέλετε τους παλιούς ως πότε;Όλο γκρίνια είμαστε στην Ελλάδα!Στο εξωτερικό όταν πάτε για αγώνες είναι όλοι τέλειοι δηλαδή;Ας μάθει ο προπονητής το παιδί καλά τισ τεχνικές και έπειτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η διαιτησία στο άθλημα πού όλοι τόσο αγαπάμε και αφιερώνουμε τα ίδια μας τα παιδιά ήταν απογοητευτικοί και ταυτόχρονα εκνευριστικοί. Είδα προς μεγάλη μου απογοητεύση διαιτητές χωρίς ίχνος σεβασμό σε αθλητές και προπονητές σε ένα άθλημα που η δομή του στηρίζεται σε αυτόν.Η ανεπάρκεια τους σπηλώνει το άθλημα που επιλέξαμε για την σωματική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών μας μελλοντικών πρωταθλητών της χώρας μας. Δεν γνωρίζω πόσοι απο αυτούς και αυτές με το ειρωνικό και αλαζωνικό ύφος έχουν υπάρξει αθλητές αθλήτριες κατανοώντας τον κόπο και την αγωνία του αθλητή. Ελπίζω ο διοργανωτής να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη στο μέλλον και οι συγκεκριμένοι διαιτητές να προσπαθήσουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους αλλά και να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους όχι όμως στην πλάτη των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαράδεκτοι! Το επίπεδο των διαιτητών είναι χαμηλό!
    Κάθε φορά γινόμαστε μάρτυρες για άλλη μια φορά για χαμηλού επιπέδου διαιτησίες.
    Οφείλει η διαιτησία να δώσει απτές αποδείξεις περί του αντιθέτου, καθότι τα γεγονότα φωνάζουν.
    Όμως δεν μπορούν πλέον όλα να περνούν απαρατήρητα!
    Κατάντησε εκνευριστικό και προκλητικό !
    Τους βλέπουν οι αθλητές-τριες και τους κόβονται τα πόδια, χαλάει η διάθεσή τους να αγωνιστούν. Λένε στους προπονητές να κρατούν χαμηλούς τόνους και να μην δημιουργούν κλίμα έντασης.
    Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ,σεβαστείτε τους εαυτούς σας ,τα σωματεία , τους προπονητές, τους γονείς που βάζουν λεφτά από τη τσέπη τους, και προπάντων σεβαστείτε αυτές τις αθώες ψυχούλες (ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ) που όνειρό τους είναι να δούν κάποτε τον κόπο τους να δικαιώνεται .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απο τους 18 διαιτητες οι 4 ηταν γνωστοι απο αλλες διοργανωσεις...οι υπολοιποι ηταν στην ουσια νεαροι και νεαρες,απειροι και ευαλωτοι στις...προτιμησεις μερικων σχολων και παραγοντων..κανω λαθος γι'αυτα κυριοι;τιμιοι και διαφανοι νεοελληνες παραγονταρες;και στο ταε κβο ντο βρε γιγαντες..!!!βοηθηστε τα παιδια επιτελους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ως γονιός (και επώνυμος) νεαρού αθλητή, έχω μερικά σχόλια από την σκοπιά, του ενεργά συμμετέχοντος γονιού. Η κακή διαιτησία (άσχετα με τους λόγους που την χαρακτηρίζουν ως κακή), δυστυχώς δεν περιορίζεται στο να δημιουργεί προβλήματα μόνο στις αγωνιστικές διοργανώσεις, αλλά πολύ περισσότερο στο ίδιο το άθλημα αυτό καθαυτό. Και εξηγώ, όταν παρουσιάζεται ελλιπής, κατευθυνόμενη ή άδικη διαιτησία σε αγώνες με συμμετοχή μεγάλου αριθμού αθλητών αυτό δημιουργεί μια (κακώς εννοούμενη) νοοτροπία στους αθλητές, στους προπονητές και στους γονιούς. Όσο περισσότερο παγιώνεται μια στρεβλή κατάσταση στο επίπεδο της διαιτησίας αγώνων τόσο περισσότερο το άθλημα “διώχνει” τα υγιή στοιχεία από τους κόλπους του. Με λίγα λόγια, όταν ένας αθλητής, προπονητής και γονιός συμμετέχει σε αγώνες έχοντας μάθει πως η αδικία και το παρασκήνιο είναι αυτά που τελικά θα καθορίσουν τα αποτελέσματα ή δεν θα συμμετέχει ή θα επιδεινώνει και άλλο την κατάσταση (με τα γνωστά ξεσπάσματα). Η απαξίωση μιας αγωνιστικής διοργάνωσης έρχεται πρώτα από αυτούς που την διοργανώνουν και έπειτα από αυτούς που συμμετέχουν, τελικά το άθλημα είναι ο μεγάλος χαμένος μαζί όμως και με αυτούς που έχουν επενδύσει χρόνο, κόπο, αγωνία, λαχτάρα και χρήμα ως αθλητές, προπονητές και ως φίλαθλοι (και όχι οπαδοί) γονείς. Τέλος, την ελλειπή διαιτησία μπορώ να την κατανοήσω, την κατευθυνόμενη και άδικη διαιτησία όμως όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και για μην εκφράζουμε μόνο παράπονα και γκρίνιες, να κάποιες προτάσεις για βελτίωση στο θέμα της διαιτησίας:
    - Καταγραφή των αγώνων από βιντεοκάμερα (το προβλέπουν και το επιβάλλουν οι νέοι κανονισμοί από την WTF), και σε δεύτερο χρόνο μετά το τέλος της διεξαγωγής των αγώνων, μπορεί να οργανωθεί ένα σεμινάριο όπου οι διαιτητές (έμπειροι και μη) (συμμετέχοντες και μη) θα μπορούν να ξαναδούν με την άνεση του χρόνου πλέον και ξεκούραστα, τον κάθε αγώνα και να εντοπίσουν ατέλειες, λάθη, παραβλέψεις ώστε ουσιαστικά να βελτιωθούν μαθαίνοντας από τα ίδια τους τα λάθη.
    - Φύλλο επισημάνσεων και “παραπόνων” από τους προπονητές ή/και από παρατηρητές. Κάθε προπονητής/παρατηρητής θα μπορεί να καταγράφει σε κάποιο είδος φόρμας παρατηρήσεις σχετικά με την διαιτησία και τις αποφάσεις της (ποίος μπορεί να είναι πιο “αρμόδιος” να κρίνει από τους κρινόμενους).
    -Ενημέρωση με ανακοινώνεις (από την διαιτησία-ομοσπονδία-ένωση) προς τους συμμετέχοντες σε αγώνες (αθλητές, προπονητές και γονείς) μαζί με την προκήρυξη μιας διοργάνωσης σχετικά με τους κανονισμούς και κυρίως τα “θολά” σημεία αυτών (είναι φαντάζομαι ευθύνη και υποχρέωση των ιθυνόντων να “ξεκαθαρίζουν” με ερμηνεία τους κανονισμούς του αθλήματος). Τελικά, τις περισσότερες φορές δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. όλα αυτά μπορι να είναι σωστά που λέτε αλλά μπορι να είναι και λάθος..... ποιες οι γνώση σας πάνω στην διαιτησία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι γνώσεις μου πάνω σε θέματα διαιτησίας είναι θεωρητικά πολλές, πρακτικά όμως καμιά, μια και όπως έχω πει ήδη είμαι γονιός. Όμως αυτό δεν με αποτρέπει από το να ασχολούμαι, να διαβάζω και να ενημερώνομαι πάνω σε θέματα που αφορούν το taekwondo και την διαιτησία. Και για να αποσαφηνίσω την στάση μου απέναντι στην διαιτησία: Θεωρώ πως την ώρα που διεξάγεται ένας αγώνας ο διαιτητής θα πρέπει να είναι ο απόλυτος αρχηγός του αγώνα, απερίσπαστος, ανεπηρέαστος, χωρίς προκατάληψη και φυσικά καθόλου προσωπολήπτης (αυτά ισχύουν και για τους κριτές). Από εκεί και πέρα και πάντα μετά το τέλος όλων των αγώνων μιας διοργάνωσης, θεωρώ πως πρέπει να γίνεται πάντα αναμόχλευση όλων των θεμάτων που προέκυψαν με κύριο σκοπό την βελτίωση και πρόοδο του όλου θεσμού. Κανείς δεν γεννήθηκε αλάθητος όμως από έναν διαιτητή που είναι ελλιπής αλλά βελτιώνεται και έναν που θεωρεί ότι είναι ο τέλειος ή είναι μαριονέτα, εγώ προτιμώ τον πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγνώμη που γράφω σαν ανωνύμως αλλά δεν είμαι γονιός. έχω να κάνω μερικές [παρατηρήσεις] στα θέματα που έχετε βάλει όλοι, φυσικά δεν είμαι παντογνώστης αλλά κατέχω καλά το άθλημα.Δεν σας λέει κάτι ότι φύγανε κάποιοι διαιτητές?? πιστεύω ότι κάθε προπονητής κάνει αξιόλογη δουλειά στα παιδιά και προσπαθεί παρά πολύ, αλλά δεν φτάνει αυτό χρειάζονται και άλλες γνώσεις. όσο αναφορά για αξιοκρατία, επιλογή,επιμόρφωση, αξιολόγηση, αυτό δεν το βλέπετε???? έχω βαρεθεί να ακούω ότι για όλα φταίνε οι διαιτητές είναι η ποιο εύκολη δικαιολογία για τον προπονητή στους γονείς..η κάνω λάθος???? Πόση κόουτς γνωρίζουν τους κανονισμούς διαιτησίας.... για να πουν τους γονείς ξέρεις αυτός δεν ήταν πόντος για αυτούς η τους άλλους λογούς, αλλά πολύ εύκολα λέμε μας αδίκησαν πάλη.Σε ποια σχολή διδάσκετε το μάθημα κανονισμών διαιτησίας γι να γνωρίζουν οι αθλητές τους κανονισμούς ?????? Όσο αναφορά για τον κ.Σιμο αγαπητέ γονέα κάνετε παρά πολύ καλά που ασχολούνται με το άθλημα και από ανθρώπους σαν και εσάς το άθλημα αναβαθμίζεται έχοντας ώμος σωστές γνώσεις.Για το ταεκβοντο μπορείς να ενημερωθείς για την διαιτησία ώμος πως?????και όσο αναφορά για τα λάθη έχεις δίκιο. Όποιος δουλεύει κάνει και λάθη.Εν κατακλείδι μην τα βάζετε με τους διαιτητές. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η αλήθεια της στατιστικής!
    1. 70% των διαιτητών προέρχονται από τρεις συλλόγους.
    2. 70% των διακρίσεων επιτυγχάνονται από τους τρεις συλλόγους.
    Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αρα θελω να συμπληρωσω οτι δεν παιζει ρολο απο που ειναι ο καθε διαιτητηs και να το σταματησουμε ολο αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαζί με τις ευχές μου για την νέα χρονιά ,να παρακαλέσω να μην γίνονται
    ανώνυμες καταγγελίες κατονομάζοντας πρόσωπα.Δεν είναι έντιμο.Εάν επιθυμείτε ξαναγράψτε επώνυμα το σχόλιό σας,σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έχετε ακούσει για τον 'Σύνδεσμο Διαιτητών Κριτών ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Βορείου Ελλάδος';εκεί έχουνε πάει όλοι οι διαιτητές που δεν βλέπετε στους αγώνες.Δεν τους καλούν για ευνόητους λόγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας αναρωτηθουμε γιατι δεν παει καλα το ολο θεμα!!!
    Αληθεια ειμαστε πολυ μικροι για να επενδυσει το ελληνικο κρατος στο αθλημα αυτο οπως και σε αλλα?
    ποσο δικαιο ειναι οι ομαδες ποδοσφαιρου να εχουν χορηγους τον οπαπ το κινο το στοιχημα?
    Ποσο αδικο και αναξιοκρατικο ειναι να μην εχει το ταεκβοντο την συμπαρασταση του κρατους?
    Ολα πια για τα λεφτα πρεπει να γινονται?
    Αλλα σοβαρα κρατη στηριζουν αθληματα που δεν τα γνωριζουμε εδω και εδω το αθλημα που προσφερει διακρισεις παγκοσμιες και παρακαλω χωρις ουσιες το παραγκωνιζει ετσι η πολιτεια?
    Η πολιτεια που πριν ενα μηνα διεκοψε την υπαρξη των αθλητικων τμηματων σε γυμνασια και λυκεια της χωρας?
    Ο θεος ας βαλει το χερι του γιαυτην τη μιζερια και την καταντια,γιατι ατομα ικανα εχουμε...συμπαρασταση και βοηθεια απο τους κυβερνωντες δεν εχουμε...Ομως την απαιτουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κάπιος έγραψε ότι υπάρχει σύνδεσμος διαιτητών.Που είναι αυτός ο σύνδεσμος βρε παιδιά;τον έφαγε η μαρμάγκα;αυτά τα παιδαρέλια που διαιτητεύουν τώρα δεν είναι συνδεσμίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κάποιες φήμες αναφέρουν ότι το καράβι ξέμεινε στα ανοιχτά από μηχανική βλάβη και είναι δύσκολο να φθάσει στον προορισμό του.Οι μηχανικοί κάνουν ότι μπορούν, περιμένουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για να φτάσει ένα καράβι να δέσει σε λιμάνι πρέπει πρώτα να περάσει από τις φρεγάτες του λιμενικού και από τους λιμενεργάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν ξέρω για καράβια και φρεγάτες το αποτέλεσμα μετράει, και προς το παρών είναι μηδέν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν διαθέτουν χρήματα στην εκπαίδευση και τα σεμινάρια των διαιτητών που χρειάζονται και απαιτούνται.
    Με ένα και βαριά δυο σεμινάρια το χρόνο, για ποια εκπαίδευση και εμπειρία των νέων διαιτητών μιλάμε?
    Με τέτοια μεγάλα διαστήματα, τα κενά που δημιουργούντο είναι σημαντικά ακόμα και σε αρκετά έμπειρους διαιτητές.
    Επίσης να τονίσω ότι δεν καλούνται στους αγώνες οι διαιτητές που απαιτείτο.
    Αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας κακής διαιτησίας, αν υπολογίσουμε την συνιστώσα ανθρώπου και κούρασης.
    Δεν θέλω να δικαιολογείσο κανέναν και τίποτα. Απλά είναι παράμετροι που θα πρέπει να υπολογίσουμε.
    Σκεφτείτε ότι ένας προπονητής η αθλητής που περιμένει την σειρά του στην κερκίδα, με τις ανέσεις που διαθέτει, ψοφάει (μεταφορικά) στην κούραση.
    Αυτός ο διαιτητής που κάθετε και 12 ώρες σε μια καρέκλα με ένα καφέ,ένα νερό και ένα κρύο σάντουιτς για μεσημεριανό, πως πρέπει να νιώθει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τα ποντικάκια που φύγαν από το καράβι πριν βουλιάξει , δεν θα βρούνε σχοινί για να ξανανέβουν επάνω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα αν το καράβι βουλιάξει θα μείνει κανείς επάνω;, θα βρίσκετε κάτω στον πάτο, εκτός και αν αναφέρεσαι σε άλλο καράβι και δεν μας το λες.

      Διαγραφή
  25. Όταν λέω "βούλιαγμα" εννοώ ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα για το Σύνδεσμο των Διαιτητών.
    Αυτό θα πρέπει να το έχουν κάποιοι στο πίσω μέρος του εγκεφάλου τους.
    Και δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε παράγοντες του χώρου.
    Αυτοί κάνουν το παιχνίδι τους κατά το όποιο συμφέρον και πολιτικές μπορεί να τους παρέχει μια μή σύσταση ενός αυτόνομου και ανεξάρτητου Συνδέσμου Διαιτητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Διαιτησία μηδέν
Διαιτησία μηδέν
http://4.bp.blogspot.com/_8EGWAM4vN2g/TQXtMYY3a4I/AAAAAAAAAcY/J4xaHMsfd6c/s200/dddd.jpg
http://4.bp.blogspot.com/_8EGWAM4vN2g/TQXtMYY3a4I/AAAAAAAAAcY/J4xaHMsfd6c/s72-c/dddd.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2010/12/blog-post_13.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2010/12/blog-post_13.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content