Το ψήφισμα των Αθλητικών Ομοσπονδιών

Στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συγκεντρώθηκαν  οι Αθλητικές Ομοσπονδίες προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στο...

Στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής συγκεντρώθηκαν  οι Αθλητικές Ομοσπονδίες προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις στον ελληνικό αθλητισμό, που αφορούν στο καθεστώς της οικονομικής επιχορήγησης και λειτουργίας τους. Μετά από διεξοδική συζήτηση εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

1) Εμείς οι Αθλητικές Ομοσπονδίες πιστεύουμε ότι ο
αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Ζητούμε να
συνεχιστεί η κρατική επιχορήγηση προς τον αθλητισμό και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα η άθληση της ελληνικής νεολαίας αλλά και η παράδοση των επιτυχιών των αθλητών και αθλητριών μας, σε όλες τις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, όλα τα παραπάνω επιτάσσει το Σύνταγμα της Χώρας με το άρθρο 16.

2) Καμία Αθλητική Ομοσπονδία δεν επιθυμεί να υπαχθεί στο καθεστώς λειτουργίας των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ). Επιθυμούμε να συνεχιστεί το καθεστώς που προβλέπει ο υπάρχων Αθλητικός Νόμος, με τις Αθλητικές Ομοσπονδίες να διατηρούν την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο τους, σύμφωνα με τον καταστατικό χάρτη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

3) Επιθυμούμε τα χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού να διοχετεύονται για τον πραγματικό αθλητισμό και όχι μόνο σε λειτουργικές και διοικητικές δαπάνες.

4) Θέλουμε και επιζητούμε, όπως άλλωστε κάναμε και μέχρι σήμερα, τον έλεγχο της Πολιτείας ώστε να γνωρίζει ο Έλληνας φορολογούμενος πού πηγαίνουν τα χρήματα του, πάντοτε κάτω από καθεστώς απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας.

5) Αποφασίσαμε τη σύσταση Επιτροπής η οποία θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και με τους αρχηγούς των κομμάτων, με θέμα συζήτησης την χρηματοδότηση του αθλητισμού, ώστε να συνεχίσουν οι Αθλητικές Ομοσπονδίες να είναι ενταγμένες στον προϋπολογισμό του Κράτους. Μόνον έτσι μπορεί να συνεχιστεί το έργο τους για την διάδοση και την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού.

6) Τέλος, εάν τα παραπάνω συνιστούν υπαγωγή στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία των Αθλητικών Ομοσπονδιών τάσσεται θετικά στο ενδεχόμενο αυτό.  

ΠΗΓΗ: ΕΟΕ

Σχόλια

BLOGGER: 8
  1. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΗΣΕΙ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η υπαγωγή των αθλ ομοσπονδιών σε καθεστώς ΔΕΚΟ σημαίνει και το τέλος του τρικούβερτου γλεντιού που γινόταν για δεκαετίες από τις διοικήσεις και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Τους έχει πιάσει πανικός όλους αλλά ότι και να κάνουν, αυτή είναι η αρχή του τέλους τους. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως μπορείς να γίνεις ποιο συγκεκριμένος;Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι κυρίως στις ΔΕΚΟ υπήρχε το πρόβλημα με το Ελληνικό Δημόσιο.Μεγάλοι μισθοί - χαμηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών - εφάπαξ για δύο - συντάξεις ποιο υψηλές και από τους μισθούς. Αυτή είναι η πετυχημένη συνταγή για τον Ελληνικό Αθλητισμό;Με αυτό το καθεστώς οι Ομοσπονδίες θα προσφέρουν στα σωματεία;Αν ξέρεις κάτι περισσότερο παρακαλώ να μας ενημερώσεις, καλημέρα σε όλους.

      Διαγραφή
  3. Από εδώ και πέρα πρέπει να δουλέψουν σκληρά για να μπορέσουν οι εκάστοτε διοικητικοί να λειτουργήσουν τις Ομοσπονδίες τους. Και όσο για τα 21μελή και 15μελή ΔΣ να τα ξεχάσετε, 4 άτομα μόνο που θα παίζουν τον ρόλο του συμβούλου μόνο. Τώρα θα φανεί πόσο αγαπάνε το Ταεκβοντο οι καρεκλοκένταυροι............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ 3 ΚΑΙ ΤΟ 4 ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.......

      Διαγραφή
    2. ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΙ ΛΕΣ? ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ? ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ(ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑ) ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΑ 50-100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
  4. Κούνια που σας κούναγε ......

    δεν τα μάθατε καλά περιμένετε και θα δείτε τι θα σας κάνει ο υπουργός

    κανένας δεν θα θέλει να είναι σε λίγο πρόεδρος ομοσπονδίας

    έχω και άλλα πολλά νέα να σας πω αλλά η πηγές μου , δεν μου το επιτρέπουν

    ο fighter σταμάτησε από όσα ξέρω να ασχολείται , όσο και ο κ. Σίμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ....................
    http://www.eleftheria.gr/index.asp?cat=10&aid=43081
    και άμα ψάξετε λίγο στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά άλλα ενδιαφέροντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,143,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,161,Νέα,89,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Το ψήφισμα των Αθλητικών Ομοσπονδιών
Το ψήφισμα των Αθλητικών Ομοσπονδιών
http://4.bp.blogspot.com/-rL-KYYGnsIg/UFubBoAHIfI/AAAAAAAACkk/EmfIAfNdGFo/s1600/12321441.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-rL-KYYGnsIg/UFubBoAHIfI/AAAAAAAACkk/EmfIAfNdGFo/s72-c/12321441.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/09/blog-post_21.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/09/blog-post_21.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content