Το Taekwondo χάνει τους έφηβους του

Αριθμός αθλητών/-τριών ανά κατηγορία βάρους που συμμετείχαν και προκρίθηκαν στις διοργανώσεις πρόκρισης της ΕΤΑΝΕ και της ΕΤΑΒ...

Αριθμός αθλητών/-τριών ανά κατηγορία βάρους που συμμετείχαν και προκρίθηκαν στις διοργανώσεις πρόκρισης της ΕΤΑΝΕ και της ΕΤΑΒΕ αντίστοιχα, για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων 2011 της ΕΛΟΤ. Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε στα Άνω Λιόσια, Αττικής, στις 9~10 Ιουλίου 2011. Ο πίνακας προκύπτει από την άθροιση των συμμετοχών που αναγράφονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος.





ΕΦΗΒΟΙ
 
ΝΕΑΝΙΔΕΣ
κατηγορία
βάρους
Αθλητές 
που προκρίθηκαν από ΕΤΑΝΕ
Αθλητές 
που προκρίθηκαν από ΕΤΑΒΕ
 
κατηγορία
βάρους
Αθλήτριες που προκρίθηκαν από ΕΤΑΝΕ
Αθλήτριες που προκρίθηκαν από ΕΤΑΒΕ
-45
7
8
 
-42
6
3
45-48
6
7
 
42-44
8
5
48-51
7
7
 
44-46
7
8
51-55
8
8
 
46-49
7
8
55-59
8
8
 
49-52
7
8
59-63
7
8
 
52-55
7
8
63-68
8
8
 
55-59
8
7
68-73
6
8

59-63
7
8
73-78
6
8
 
63-68
8
4
78+
8
7
 
68+
7
7
*με έντονα κόκκινα γράμματα είναι οι κατηγορίες στις οποίες οι αθλητές/-τριες προκρίθηκαν χωρίς να παίξει κανείς αγώνα για να περάσει στην επόμενη φάση. Σε μερικές κατηγορίες οι συμμετοχές δεν είναι ούτε καν οι μισοί αθλητές/-τριες που θα μπορούσαν να προκριθούν (μέγιστος αριθμός ανά κατηγορία 8 αθλητές/-τριες για την κάθε ένωση, σύνολο 16).

Παρατηρώντας καλά τους αριθμούς στον παραπάνω πίνακα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι, στις προκρίσεις για το συγκεκριμένο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, η συμμετοχή των αθλητών/-τριων ήταν απογοητευτική, σε αντίθεση με τα πρωταθλήματα Παίδων/Κορασίδων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, όπου η συμμετοχή των μικρών αθλητών ξεπερνούσε τα χίλια άτομα.

Για τους έφηβους της νότιας Ελλάδας, έξι κατηγορίες από τις δέκα δεν έπαιξαν κανένα αγώνα για να προκριθούν στο πανελλήνιο, ενώ το ίδιο έγινε και για τρεις κατηγορίες από την βόρεια Ελλάδα.

Στις νεάνιδες, επτά από τις δέκα για την νότια Ελλάδα και πέντε από τις δέκα για την βόρεια Ελλάδα, δεν έπαιξαν κανένα αγώνα και προκρίθηκαν έτσι απευθείας για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Αν συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι πολλοί από τους αθλητές/-τριες που συμμετείχαν, ήταν γεννημένοι το 1996, δηλαδή προέρχονται και παίζουν ακόμα και στους Παίδες/Κορασίδες, αναρωτιέται κανείς που είναι όλα αυτά τα παιδιά, ηλικίας 16 και 17 χρονών (γεν. 1995~1994), τα οποία θα έπρεπε να αγωνιστούν σε αυτές τις διοργανώσεις, των προκρίσεων και του πρωταθληματος.

Κατά την άποψη μου, για να διατηρήσουμε τους έφηβους και τις νεάνιδες και γενικότερα όλα τα παιδιά μας στο αγωνιστικό ταεκβοντό, πρέπει να να δοθούν κίνητρα.
Πέρα από τον αθλητή που θα κατακτήσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα και θα εκπροσωπήσει την χώρα μας ως μέλος της εθνικής ομάδας, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και στους αθλητές που θα βρεθούν στις 2ες και 3ες θέσεις, ώστε να μην χάνουν το ενδιαφέρον τους για περαιτέρω προσπάθεια.
Η συμμετοχή τους, για παράδειγμα, σε ένα διεθνές μίτινγκ, ως μέλη μια αποστολής η οποία θα οργανωθεί από την ΕΛΟΤ, την ΕΤΑΒΕ ή την ΕΤΑΝΕ, θα ήταν ένας σημαντικός λόγος-κίνητρο ώστε να συνεχίσουν τα παιδιά αυτά να προπονούνται και να αγωνίζονται με διάθεση.

Επιτακτική ανάγκη αλλά και υποχρέωση της ομοσπονδίας απέναντι σε όλους αυτούς που εκπροσωπεί,  είναι να βρει τρόπους να τονώσει το ενδιαφέρον όλων των αθλητών, έτσι ώστε η συμμετοχές στις επίσημες διοργανώσεις της να είναι πολλές και το επίπεδο πολύ καλύτερο. 


Τονόνογλου Θεόφιλος
Προπονητής

Σχόλια

BLOGGER: 11
  1. Φίλε Θεόφιλε, κατ αρχάς κάνεις ένα λάθος, το ότι δεν ήταν 8 άτομα στους προκριθέντες δεν σημαίνει ότι δεν παίξανε και αγώνες για να προκριθούν. Ξέρω συγκεκριμένα στην -45 εφήβων παίξαν κάποιοι και 2 αγώνες στην ΕΤΑΝΕ για να περάσουν. Τώρα γιατί πήγαν 7 στο πανελλήνιο μου είναι κι εμένα άγνωστο, άς κάνει μια ερώτηση το σαϊτ στην ΕΤΑΝΕ για να μας λυθεί κι εμάς η απορία. Για τα υπόλοιπα συμφωνώ μερικώς, η ΕΤΑΝΕ και η ΕΤΑΒΕ το έχουν κάνει αυτό μέχρι προσφάτως και στέλνανε επίλεκτες ομάδες σε διεθνή τουρνουά αλλά η επιλογή δεν γινόταν ανάλογα με την διάκριση του αθλητή αλλά με άλλα κριτήρια. Οπότε κι άλλες σφαλιάρες για τους καλούς αθλητές που μένανε απ έξω. Επίσης το νεο μέτρο με την διαπίστευση των αθλητών είναι κι αυτός πολύ μεγάλος παράγοντας για κάποιον να μην συμμετάσχει σε επίσημες διοργανώσεις, δεν καταλαβαίνει κανείς ότι έχουν αδειάσει οι τσέπες του κόσμου; Λοιπόν το μέλλων του αθλήματος μας στην χώρα μας διαφαίνεται πολύ δυσοίωνο και εάν τα σωματεία δεν αρχίσουν να κινούνται και να αναλάβουν ενεργό δράση στο τέλος θα είναι 3 και ο κούκος στα πανελλήνια. Το οποίο πάλι θα βολέψει κάποιους να πετύχουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tin alli fora na kanete to apnellinio ton augousto na deite poses simetoxes tha exete!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hlikies athliton taekwondo 5-12
    meta exoume alla athlimata na asxolithoume giati ta alla athlimata exoun kai protipa emeis ti exoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kapote se ena protathlima efivon eixe simetoxi athliton 117 atoma eixe mia katigoria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kai i agones eixan ginei stin ARTA
    toso makria apo ta kentra kai tis ATHINAS kai tis THESSALONIKIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με αυτά που γίνονται εσείς τι περιμένατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πιστεύω ότι τα παιδιά τα παρατάνε στην εφηβεία γιατί :
    1. Οι γόνεις περνάνε το μήνυμα στα παιδια ότι είναι ταλέντα και ότι πρέπει να έχουν επιτυχίες. Και όταν αυτά δεν έχουν επιτυχίες (ή δεν έχουν τις προσδοκώμενες επιτυχίες), βαριουνται και τα παρατάνε.
    2. Οι αθλητές απο την αλλή νομίζουν ότι θα κατέβουν στους αγώνες και θα είναι οι καλύτεροι, χωρίς να έχουν προσπαθήσει καθημέρινα, σε βάθος χρόνου γι αυτο.
    3. Οι προπονητές νομίζουν και αυτοί ότι είναι οι καλύτεροι προπονητές που υπάρχουν και δε μπαίνουν στη διαδικασία να ενημερώνονται, να πηγαίνουν σε σεμινάρια, να διαβάζουν βιβλία, κανονισμους κτλ, να αθλούνται με αποτέλεσμα να μην μπόρουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες του πρωταθλητισμού (προετοιμασία αθλητών, διατροφή, τακτικές αγώνα, κοουτσάρισμα κ.α.)
    4. Το κόστος - εξοπλισμός, μηνιαια συνδρομή, συμμετοχη σε πρωταθλήματα, κάρτα.

    Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που τα παιδιά σταματάνε τον αθλητίσμό. Δεν τους αναφέρω γιατί είναι κοινωνικοί λόγοι οι οποίοι δεν αλλάζουν ευκολα ή εν πάσι περιπτώσι ο γονιός, ο αθλητής, ο προπονητής δε μπορεί να κάνει κάτι.

    Προτείνω :
    1. Οι γονείς να είναι πιο χαλάροι με τα παιδιά. Σημασία έχει το παιδί να αθλήται και όχι να κερδίζει μετάλλια.
    2. Οι αθλήτες να μην τεμπελιάζουν και να πηγαίνουν στις προπονήσεις τους γιατί είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουν μετάλλια.
    3. Οι προπονητές να ενημερώνται και επίσης να μην τεμπελιάζουν γιατί όλα γύρω μας εξελίσονται και πρέπει συνεχώς να βρίσκονται μέσα στα πράγματα αν θέλουν να έχουν πρωταθλητές στους συλλόγους τους.
    4. Να δείξουν κατανόηση οι παράγοντες και οι σύλλογοι στις αποδοχές που ζήτουν από τους γονείς γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει το taekwondo να μείνει ζωντανό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θίγεις ένα από τα θέματα που δεν το συζητάνε πολλοί. Το 1ο θέμα που αναφέρεις θεωρώ ότι πολύ σωστά το θίγεις, είμαι γονιός και πολλές φορές έχω βρεθεί στην "παγίδα" που αναφέρεις χωρίς ευτυχώς να έχω πέσει μέσα σε αυτή (ελπίζω). Η οικογένεια ενός αθλητή είναι και το πρώτο αλλά και το τελευταίο "κίνητρο" ή "αντικίνητρο" για ένα παιδί ή έφηβο αθλητή.
    Σωστά αναφέρεις πως το "φούσκωμα" από την μια και η "σφαλιάρες" (λεκτικές ή όχι) από την άλλη είναι και ότι χειρότερο μπορεί να κάνει ένας γονιός στο ίδιο του το παιδί. Έχω δει πολλά ευτράπελα από γονείς προς τα παιδιά τους πριν, κατά την διάρκεια και μετά από αγώνες. Η (κατ' εμέ) απαράδεκτη συμπεριφορά μερικών γονιών προς του μικρούς αθλητές και παιδιά τους, που πριν από τους αγώνες "ταΐζουν" το παιδί τους με υπέρμετρη "ενθάρρυνση", κατά την διάρκεια του αγώνα "ακούγονται" από τις εξέδρες, πιο πολύ από τον προπονητή στην καρέκλα και η εντελώς απαράδεκτη συμπεριφορά απαξίωσης μετά από έναν αγώνα με ήττα, δείχνουν το "παράδειγμα προς αποφυγή" για όλους τους γονιούς.
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γα το θέμα: "το μόνο κέρδος από την άθληση θα έπρεπε να είναι η ίδια η άθληση". Για μένα αν μείνει μόνο το "κέρδος" της άθλησης στο γιο μου, θα είμαι υπερευχαριστημένος. Αν τώρα, αποφασίσει να "κυνηγήσει" και τον πρωταθλητισμό θα είμαι εκεί μαζί του. Θα είμαι εκεί μαζί του, ούτως ή άλλως.

    Προς τον ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ,
    Νομίζω πως τα "απόλυτα" στην αριθμητική δεν είναι αυτό που δείχνει ο πίνακας. Όταν βλέπω τα νούμερα, εγώ, ένα πράγμα καταλαβαίνω, η συμμετοχή των Ε/Ν είναι στο πάτο. Ειδικά αν συγκριθούν τα "σχετικά" νούμερα με τις συμμετοχές Π/Κ νομίζω πως η εικόνα της ανάρτησης τα λέει όλα. Οι προκρίσεις θα έπρεπε να έχουν ΤΟΝ ανταγωνισμό και ΤΙΣ συμμετοχές. Μόνο έτσι θα υπάρξει ένα ΔΥΝΑΤΟ πρωτάθλημα (τουλάχιστον από τους αθλητές που θα συμμετέχουν) γιατί για όλα τα άλλα... άστα να πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι ξέρουμε το μπάχαλο με την "εξουσία" μας... Αλλά με το να κ΄ρίνουμε αθλητές είναι άδικο ακόμα και για το ίδιο το άθλημά μας. Το να βγεί κάποιος νοκ ουτ δεν είναι κάτι το υποτιμητικό, όλοι οι μεγάλοι αθλητές σε όλα να μαχητικά-δυναμικά αθλήματα έχουν βγει νοκαουτ αλλά συνεχίζουν να είναι στην κορυφή. γνώμη μου όποιος δεν έχει βγεί ούτε μία φορά νοκαουτ δεν είναι αθλητής (εννοώ πάντα στα πλαίσια του πρωταθλητισμό γιατί πρωταθλητισμός με αθλητισμός... καμία σχέση). Το να χάσει κανείς δεν είναι υποτιμητικό είτε νοκουτ είτε όχι, υποτιμητικό είναι να μιλάς άσχημα και χωρίς σεβασμό στην προσπάθεια που καταβάλει ο κάθε αθλητής για να πετύχει την μέγιστη επίδοση που έχει ώς στόχο. Τώρα όποιος αμφισβητεί κάποιον αθλητή και κρίνει ότι είναι άδικα εκεί που είναι ας μπεί μέσα στο ταπί επι ίσης όρους και να τον βγάλει νοκαουτ, γιατί όπως όλοι έχουμε αντιμετωπίσει μέσα στον αγώνα την αδικία και τους στημένους αγώνες.. ένας είναι ο τρόπος για την νίκη απέναντι σε στημένους αγώνες και είναι το νοκουτ. από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες για τους αποτυχημένους. Ο νικητής ποτέ δεν παραπονιέται, ο ητμένος αναγνωρίζει την υπεροχή του νικητή και ο ητμένος από την ζωή απλά βρίσκει φθηνές δικαιολογίες. Τώρα εάν τον βγάλεις νοκουτ με νόμιμο χτύπημα και σε αδικίσουν (όπως έχει γίνει με μένα στο παρελθόν) τότε βλέπεις την κατάντια τους και δεν χωράνε δικαιολογίες ή κλάματα, με ξεφτιλισμένους δεν αξίζει ούτε το σάλιο σου να χαλάς... τους φτύνεις και δροσίζονται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνχαρητήρια για όλους εσάς που συζητάτε ενα τόσο συμαντικό θέμα ,που είναι η φηγή των εφήβων απο τους αγώνες αλλά και απο το Τάεκβοντο (όπως ακούμε όλοι σε συζητήσεις προπονητών ).Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα οργάνωσεις αγώνων αλλα και διεξαγωγή αυτόν, οτι για να συμμετέχει ένας έφηβος ή νεάνιδα ηλικίας 16,17 που πια έχει κρίση βλέπει ακούει,βλέπει και δεν ανέχεται πία να βλέπει να είναι καλύτερος στο παιχνίδι και στο τέλος να είναι ο χαμένος .Επίσης πρέπει πία η ομοσπονδία αλλά και τα αθλητικά σωματεία θα πρέπει να βοήθούν τους αθλητές και με σωστή καθοδήγηση ,ενημέρωση αλλά και να ανοίξουμε όλοι το μυαλό μας και να συζητάμε μεταξύ μας και όχι να ρίγνουμε τις ευθήνες ο ένας στον άλλον (που είναι και το πιο εύκολο)να κανουμε τι παρατηρήσεις μας ,αλλά και να δεχόμαστε τις παρατηρήσεις ωστε όλοι μαζί σαν μια οικογένεια να βελτιωσουμε τήν ποιότητα του αθλήματος.(Μην πείτε ότι είμαι γραφικός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Την μεγαλύτερη εγγραφή πού θα κάνουμε φέτος θα είναι 10 χρονών ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Σχόλια που περιέχουν προσβολή της προσωπικότητας, δυσφήμηση ή εξύβριση δεν θα γίνονται αποδεκτά.

Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Το Taekwondo χάνει τους έφηβους του
Το Taekwondo χάνει τους έφηβους του
http://4.bp.blogspot.com/-xalq-WC-cKM/TldY2cOE7UI/AAAAAAAAAe0/kRVto-vlNas/s200/theofilos_anartisi_b.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-xalq-WC-cKM/TldY2cOE7UI/AAAAAAAAAe0/kRVto-vlNas/s72-c/theofilos_anartisi_b.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/08/taekwondo.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/08/taekwondo.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content