Ηλεκτρονικά Προστατευτικά & Σύστημα Σκοραρίσματος

Πηγή: masTaekwondo.com, το άρθρο στα ισπανικά Άρθρο από την ομάδα του masTaekwondo. 05/26/2011 04:18:00 Jin Suk Yang: &qu...

Άρθρο από την ομάδα του masTaekwondo.

05/26/2011 04:18:00


Jin Suk Yang: "Νιώθω την ανάγκη να ξεκαθαρίσω μερικά θέματα..."

Ο Γενικός Γραμματέας της WTF έστειλε μια επιστολή στα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου και στις Εθνικές Ομοσπονδίες Μέλη της WTF, στην οποία διευκρινίζει ορισμένα θέματα σχετικά με όσα αμφιλεγόμενα διαδίδονται για τα ηλεκτρονικά προστατευτικά αγώνα.



Μετά την απόφαση της Swiss Timing, η εταιρία που έχει επιλεγεί από LOCOG (Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, Λονδίνο 2012), να επιλέξει την εφαρμογή του ηλεκτρονικού  συστήματος (PSS) της DaeDo, στους αγώνες για το άθλημα του ταεκβοντο, οι επιπτώσεις ήταν άμεσες.

Ενώ καταρχήν η απόφαση αυτή έγινε αποδεκτή με θετικές αντιδράσεις, υπήρξαν και φωνές διαμαρτυρίας που εναντιώνονταν σε αυτή την απόφαση. Ένας από τους πρώτους που διαφώνησαν ανοιχτά ήταν και ο πρόεδρος της Παναμερικανικής Ένωσης Ταεκβοντο (PTU), ο κ. Ji Ho Choi, ο οποίος χαρακτήρισε την απόφαση ως “απογοητευτική και ανησυχητική”, απευθυνόμενος προς την WTF.
Πριν η διαφωνία να εξελιχθεί σε  κάποια πιθανή κρίση, τα υψηλά ιστάμενα μέλη του Δ.Σ. της WTF αντέδρασαν άμεσα με την επιστολή του Γενικού Γραμματέα της WTF που εστάλη προς όλες τις Εθνικές Ομοσπονδίες Ταεκβοντο σε όλο τον κόσμο.
 
Σχετικά με την ανακοίνωση της 18 Μαΐου με την οποία έγινε η ενημέρωση του κόσμου για την απόφαση της LOCOG, παραθέτοντας την δική του δήλωση, ο Γενικός Γραμματέας είπε: “...Αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω, μέσω επιστολής, ορισμένα θέματα που προέκυψαν από ορισμένες εθνικές ενώσεις...”.
 
Σχετικά με τον αναβρασμό και τις έντονες συζητήσεις στα μέσα ενημέρωσης που δημιουργήθηκε μετά την ανακοίνωση ενημέρωσης για την απόφαση να χρησιμοποιηθεί το σύστημα PSS της Daedo σους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012,  όπου πολλοί εξέφραζαν την γνώμη πως “η LaJUST  τίθεται εκτός παιχνιδιού”,  αναφέρθηκε λέγοντας πως, η φήμη αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, για το λόγο ότι τόσο η LaJUST όσο και η Daedo είναι μάρκες που αναγνωρίστηκαν επίσημα από την WTF (χωρίς κάποια διάκριση μεταξύ τους), έτσι το σύστημα της πρώτης θα μπορεί να χρησιμοποιείται στις διοργανώσεις (εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων και των Προκριματικών για την Ολυμπιάδα) όπως είχε μέχρι σήμερα χρησιμοποιηθεί. 
Σε αυτό το σημείο ο Γενικός Γραμματέας κ. Yang, ήταν σαφής και κατηγορηματικός: “Η δεδομένη κατάσταση για την LaJUST ως αναγνωρισμένο επίσημα σύστημα PSS δεν έχει αλλάξει και συνεχίζεται η χρήση του στις διοργανώσεις της WTF, εκτός από από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και τις σχετικές με αυτούς διοργανώσεις ολυμπιακών προκρίσεων...”.

Με αυτή την αναφορά ο κ. Yang, έκανε σαφές ότι, η εταιρία αν και δεν θα χρησιμοποιηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί και στις μελλοντικές επίσημες διοργανώσεις που θα διοργανώνονται από την WTF.
 
Ένα άλλο σημαντικό σημείο που αναφέρθηκε από τον ισχυρό άντρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας στα λεγόμενα του, σχετίζεται με την έλλειψη εμπειρίας με το σύστημα PSS της DaeDo σε μεγάλες διοργανώσεις. Η πτυχή αυτή ήταν πολύ ισχυρή (δοσμένη με έμφαση) από τον Ji Ho Choi (τον πρόεδρο της PTU), όταν ισχυρίστηκε στο σημείωμά του πως: “...ούτε η WTF αλλά ούτε και η PTU έχουν εμπειρία στην χρήση του συστήματος της DaeDo, σε επίσημες εκδηλώσεις, και αυτό είναι αντιεπαγγελματικό,  αναξιόπιστο και φέρνει οικονομικές δυσκολίες για τα μέλη της PTU”.
Αντιμετωπίζοντας τις δηλώσεις όπως αυτή του προέδρου της PTU, ο Γενικός Γραμματέας Jin Suk Yang είπε: “Το σύστημα της DaeDo έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλες διοργανώσεις ταεκβοντο και σε διάφορα επίπεδα, μια και έχει αναγνωριστεί επίσημα από την WTF ήδη από τον Φεβρουάριο του 2010”. Επικαλούμενος σημαντικά γεγονότα όπως, το 1st Sportaccord World Combat Games, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2010, το Πρωτάθλημα Ωκεανίας 2010, καθώς και μεγάλες διοργανώσεις Open, όπως αυτή της Μεγάλης Βρετανίας και της Κορέας, ειδικά στην τελευταία, επισήμανε: “τα μέλη της WTF στην ειδική επιτροπή για τα PSS συστήματα κάνουν εκεί τις αξιολογήσεις τους”, είπε αντιπαραθέτοντας ο Γενικός Γραμματέας.
 
Πριν ολοκληρώσει το μήνυμά του είπε: “Τέλος, το σημαντικότερο είναι ο βασικός στόχος της WTF, που είναι, να διασφαλιστεί η επιτυχής διοργάνωση των αγώνων ταεκβοντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, σε στενή συνεργασία με την ΔΟΕ και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, ώστε να υπάρχει συνέχεια του αγαπημένου μας αθλήματος στο μέλλον”.
 
Στο κλείσιμο της δήλωσης που έκανε ο Γενικός Γραμματέας για να ξεκαθαριστούν μέχρι τέλους όλα τα ζητήματα σχετικά με το ολυμπιακό άθλημα του ταεκβοντο στην συνεργασία τους με την ΔΟΕ και την LOCOG σε αντίθεση με τις καταστάσεις που προέκυψαν πρόσφατα, ο κ. Yang είπε: “Θα ζητούσα από όλα τα μέλη μας, τις Εθνικές Ομοσπονδίες μέλη της WTF, να μοιραστούν αυτόν τον στόχο και το όραμα για το καλό του ταεκβοντο και τους αθλητές και να συνεχίσουν τον ίδιο δρόμο, την εξέλιξη του αθλήματος μας”. 

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Ηλεκτρονικά Προστατευτικά & Σύστημα Σκοραρίσματος
Ηλεκτρονικά Προστατευτικά & Σύστημα Σκοραρίσματος
http://2.bp.blogspot.com/-NvQmf_9097I/Td-x_eQXyHI/AAAAAAAAAK0/80JPuB_aJmM/s320/0-2011-05-26_27220x_masTaekwondo_Jin-Suk-Yang.jpg
http://2.bp.blogspot.com/-NvQmf_9097I/Td-x_eQXyHI/AAAAAAAAAK0/80JPuB_aJmM/s72-c/0-2011-05-26_27220x_masTaekwondo_Jin-Suk-Yang.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/01/blog-post_01.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/01/blog-post_01.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content