Συνέντευξη με τον θρύλο του Ολυμπιακού Taekwondo Hadi Saei .

  -  Αποκλειστικά  στον κ.  Henk Meijer Εκ μέρους της Mundotaekwondo, o πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής και πρώην Εθνικός προπονητής τη...




 -  Αποκλειστικά  στον κ. Henk Meijer


Εκ μέρους της Mundotaekwondo, o πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής και πρώην Εθνικός προπονητής της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Ελλάδας, ο κ. Henk Meijer είχε μια αποκλειστική συνέντευξη με τον  θρύλο του  Ολυμπιακού Taekwondo Hadi Saei από το Ιράν, έναν από τους ποιο επιτυχημένους και  σεβαστούς   αθλητές Taekwondo στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.


Και οι δύο θρύλοι του Taekwondo ήταν παρόντες στη Διεθνή Κατασκήνωση Taekwondo ως εκπαιδευτές στο  Attendorn της  Γερμανίας στις 14-16 Σεπτεμβρίου 2012 .( 19ο Διεθνές Κάμπ Taekwondo ).



Η Συνέντευξη:

Henk: Hadi, σας ευχαριστώ για τη συνέντευξη εκ μέρους της Mundotaekwondo.

Henk: Μπορείτε να μας δώσετε  μια λίστα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα σας ως αθλητής.

Hadi: Η διεθνής καριέρα μου ως μέλος της Εθνικής Ομάδας από το Ιράν ξεκίνησε το 1998 όταν κέρδισα το τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Sindelfingen της Γερμανίας, μετά από αυτό  έγινα Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1999 στο Έντμοντον και ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για το Ιράν, αυτό ήταν πολύ σημαντικό για το Ταεκβοντό στο Ιράν μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Edmonton κέρδισα το Παγκόσμιο Τουρνουά Ολυμπιακής Πρόκρισης σε Porec, Κροατία. Το 2000 κέρδισα και πάλι το Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτή τη φορά στη Λυών, στη Γαλλία και σε αυτό το διαγωνισμό η ομάδα ανδρών του  Ιράν  κατάφερε να κερδίσει  περισσότερα μετάλλια  και  από την Κορέα , ήταν η πρώτη φορά που η Κορέα δεν κερδίζει το συνολικό ελάχιστο ποσοστό σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κατά την πρώτη επίσημη Ολυμπιακή Διοργάνωση  το 2000 στο Σίδνεϊ κέρδισα το χάλκινο μετάλλιο.Το 2001 κέρδισα το τρίτο μου Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βιετνάμ. Το 2002 κέρδισα για πρώτη φορά το Χρυσό των  Αγώνων της Ασίας στο Busan της Κορέας  και  ήταν πολύ σημαντικό για το Ιράν. Το 2002 κέρδισα το 4ο Παγκόσμιο Κύπελλο  στο Tokio, Ιαπωνία. Το 2003 ήμουν σε θέση να κερδίσω και πάλι το χρυσό των Ασιατικών Αγώνων στην Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη. Επίσης, το 2003 κέρδισα το Ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Garmisch Partenkirchen της Γερμανίας. Το 2004 κέρδισα το Ασιατικό Προολυμπιακό  τουρνουά στην Μπανγκόκ δεύτερη φορά, για  την πρόκριση   στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στην Αθήνα το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες κέρδισα το πρώτο Ολυμπιακό χρυσό μου  στα -68kg .
Το 2005 έγινα για δεύτερη φορά Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Μαδρίτη, Ισπανία.  Το 2006, κέρδισα Χάλκινο στους Ασιατικούς Αγώνες στην Ντόχα του Κατάρ.  Το 2007, κέρδισα Χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο, Κίνα.  Επίσης, έχω κερδίσει το Ασιατικό Ολυμπιακό Τουρνουά   για 3η φορά για  την πρόκριση   στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008  κέρδισα το χρυσό στα -80kg και με το αποτέλεσμα αυτό σταμάτησα την καριέρα μου στον πρωταθλητισμό.

Henk: Πω πω, αυτό είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή λίστα  επιτευγμάτων!

Henk: Hadi ποια είναι η θέση σας τώρα στο Taekwondo του Ιράν;

Hadi: Σήμερα είμαι τεχνικός διευθυντής της  Ομοσπονδία Τάε Κβον Ντο του Ιράν, υπεύθυνος για τις δύο κατηγορίες  Ανδρών  - Γυναικών  ως  juniors και είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τάε Κβον Ντο του Ιράν.

Henk: Hadi, μόλις τελείωσε το Ολυμπιακό Τουρνουά Ταεκβοντό στο Λονδίνο 2012, εσείς ο ίδιος συμμετείχατε  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, 2004 και 2008. Στο Λονδίνο είδαμε ένα εντελώς άλλο Taekwondo σε σχέση με το παρελθόν, με τη χρήση του EBP, σύστημα αναπαραγωγής βίντεο και νέο σύστημα βαθμολόγησης. Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με αυτό το "νέο" Taekwondo στο Λονδίνο. ;

Hadi: Στο παρελθόν οι παίκτες του Taekwondo του Ιράν  είχαν πάντα πολλά προβλήματα με την Κορέα. Πολλές φορές δεν αντιμετωπιζόταν άμεσα από τον διαιτητή λόγω  της πολιτικής. Με το νέο σύστημα αναπαραγωγής βίντεο EBP και το παιχνίδι έχει γίνει πολύ πιο δίκαιο για όλα τα έθνη σχετικά  με το σκοράρισμα. Επίσης, ο τρόπος σκέψης της WTF έχει αλλάξει. Βλέπει τώρα το Taekwondo πολύ περισσότερο ως ένα παγκόσμιο άθλημα και όχι μόνο ως ένα άθλημα της Κορέας.

Προσωπικά έχω τις επιφυλάξεις μου ως προς  την ελάχιστη επαφή που τώρα είναι αρκετή για να δοθούν 3 ή 4 σημεία στο κεφάλι. Σίγουρα κατά κάποιο τρόπο το παιχνίδι έχει γίνει πιο δραστήριο και συναρπαστικό, αλλά έχασε κάπως την θεαματικότητα, επειδή δεν μπορείτε να δείτε τα  έντονα, καταστροφικά  χτυπήματα πια. Νομίζω ότι οι κλοτσιές στο κεφάλι  με ελάχιστη επαφή που τώρα ισχύει με αποτελέσματα  3 ή 4 σημεία, είναι υπερτιμημένα στο παιχνίδι.

Henk: Ως Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας του  Ιράν  στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, είστε  ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα της ομάδας του Ιράν  ;

Hadi: Ως ομοσπονδία δεν έχουμε αποτύχει στο Λονδίνο. Συνεχίσαμε να κερδίζουμε  ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως κάναμε στο 2000, 2004 και 2008. Ωστόσο, ήμασταν σίγουρα απογοητευμένοι από την απόδοση του Youssef Κarami, περιμέναμε περισσότερα! Ο Youssef τραυματίστηκε   λίγο πριν από τα παιχνίδια και έτσι αναμέναμε να μην  φτάσει στο καλύτερο επίπεδο της απόδοσής του, ίσως 20 έως 30% λιγότερο, αλλά ήταν τελικά  πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό σε αυτούς τους αγώνες του Λονδίνου.Εμείς αναμέναμε  τουλάχιστον να φτάσει στα ημιτελικά.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα καθώς οι ίδιοι  παίκτες ανταγωνίζονται όλη την ώρα σε  πάρα πολλά πρωταθλήματα τα τελευταία δύο χρόνια . Το Ιράν δεν έχει  την πολυτέλεια να έχει πολλούς καλούς αθλητές σε κάθε κατηγορία βάρους, έτσι δεν καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε  περισσότερους παίκτες για την Εθνική ομάδα, αντί του ίδιου όλη την ώρα.

Henk: Ως τεχνικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας του  Ιράν , θα άλλαζες κάτι στην προετοιμασία για το Ρίο 2016;

Hadi: Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε νέους αθλητές στα διάφορα πρωταθλήματα. Την επόμενη φορά θα δείτε πολλούς νέους παίκτες στα διάφορα τουρνουά στα οποία η Εθνική Ομάδα του Ιράν  θα συμμετάσχει. Όχι μόνο για να τους δώσει τη διεθνή εμπειρία του τουρνουά, αλλά και να τους αφήσουμε να μάθουν  να αγωνίζονται  σε ένα  μεγάλο ακροατήριο, σε ξένες  χώρες και με την πίεση του να είσαι μέλος της Εθνικής Ομάδας Taekwondo του Ιράν, το Ταεκβοντό  είναι ένα πολύ σημαντικό άθλημα στο Ιράν με μεγάλη συμμετοχή. Λόγω του ότι έχουμε αρκετό δυναμικό για να επιλέξουμε τουλάχιστον 3 ή 4 σε κάθε κατηγορία βάρους. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να κάνω τις αλλαγές της ομάδας πολύ γρήγορα , οι προσδοκίες στο Ιράν από την Εθνική Ομάδα Τάε Κβον Ντο είναι υψηλές, ακόμη και σε μικρότερα τουρνουά,  αναμένουμε  Χρυσά μετάλλια !

Henk: Hadi ως μια σημαντική αρχή στον τομέα των Ολυμπιακών Αγώνων Taekwondo είδατε τους νέους  κανόνες, EBP και βίντεο replay στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τι θα προτείνατε στη  WTF για να αλλάξει τους κανόνες αυτούς ή είστε ικανοποιημένος, όπως είναι τώρα;

Hadi: Νομίζω ότι οι κανονισμοί είναι καλοί και η επανάληψη βίντεο είναι εξαιρετική. Το μόνο πράγμα που δεν μου αρέσει είναι ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι, με ελάχιστη επαφή ανταμείβονται με 3 ή 4 σημεία. Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στο παιχνίδι και οι περισσότεροι από τους παίκτες βρίσκονται διαρκώς στο κυνήγι μόνο για κεφάλια σε όλο τον αγώνα.To να κερδηθούν  ένα ή δύο  σημεία  από  τον EBP (Θώρακα) από λάκτισμα είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι μία κλωτσιά στο κεφάλι με ελάχιστη επαφή που δίνει  σκορ 3 πόντων.Έτσι  η ισορροπία μεταξύ της βαθμολόγησης για τον EBP( Θώρακα ) και το κεφάλι έχουν μια απόσταση τώρα.

Μια πρόταση που άκουσα από Henk Meijer, Αζίζ Acharki και Ky Tu Dang ήταν πολύ ενδιαφέρουσα: να επαναφέρουν  τα χτυπήματα στο κεφάλι χωρίς περιστροφή πίσω στα 2 σημεία, στο λάκτισμα με περιστροφή θα πρέπει να προσθέτουν  ένα σημείο, μέχρι οι αθλητές να φθάσουν οκτώ πόντους στο σκορ. Από οκτώ και πάνω τα περιστροφικά χτυπήματα να βαθμολογούνται με δύο πόντους. Οι παίκτες επίσης να ανταμείβονται και για την παραγωγή ενός πολύ ισχυρού και  καταστροφικού πλήγματος, το οποίο δημιουργεί επίσης μεγάλο ενθουσιασμό,  σ' αυτή την περίπτωση ένα ισχυρό Dwit Chagi (backkick) μπορεί να παράγει 3 πόντους.

Henk: Hadi, πρίν τελειώσω αυτή τη συνέντευξη μαζί σας, θέλουμε να γνωρίζουμε για το νέο χόμπι και το πάθος του Hadi με τα Άλογα (άλματα). Πόσο σοβαρό είναι αυτό για σας; Μόνο χόμπι ή θέλετε να φτάσετε σε διεθνές επίπεδο στα άλματα με άλογο.

Hadi: Κάνω  ήδη ιππασία  για 10 χρόνια, αλλά κατά τη διάρκεια της καριέρας μου στο Taekwondo μόνο πολύ λίγο ασχολήθηκα  και μόνο ως χόμπι. Τα τελευταία 4 χρόνια όμως  αφού αποφάσισα να σταματήσω την καριέρα μου στο TKD, έχει γίνει πιο σοβαρή η ενασχόλησή μου με την ιππασία και έχω κερδίσει ήδη κάποια πρωταθλήματα στο Ιράν. Ωστόσο, αυτό το άθλημα είναι απίστευτα  ακριβό Είμαι βέβαιος ότι ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε ένα από τα αθλήματα με άλογο κοστίζει περισσότερα χρήματα από όλα τα αθλήματα. Έτσι η δυνατότητα για να ανταγωνιστεί κανείς σε  διεθνείς αγώνες είναι περιορισμένη λόγω των τεραστίων εξόδων. Μετά την επανάσταση στο Ιράν, το άθλημα με άλογα τελείωσε, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι και πάλι σε ανάπτυξη και έχει επίσης μια τεράστια παράδοση στην ιστορία του Ιράν. Ο στόχος μου είναι να βοηθήσω το άθλημα  «άλματα  με άλογο»  και πάλι στο Ιράν και ίσως η διεθνής παρουσία μου  να  έρθει στο μέλλον.

Henk: Hadi, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την συνέντευξή σου και εμείς ευχόμαστε  ότι καλύτερο ως Τεχνικός Διευθυντής του Ιράν TKD στην προετοιμασία για το Ρίο 2016 και φυσικά στην καριέρα σου στην ιππασία.

 - Ευχαριστούμε τον Κύριο  Henk Meijer για την κοινοποίηση της συνέντευξης.
                                                                                                                                                   
The interview in English

Interview with Hadi Saei.

On behalf of Mundotaekwondo, former Worldchampion and ex National Headcoach of Holland, France and Greece, Mr. Henk Meijer had an exclusive interview with Olympic Taekwondo legend Hadi Saei from Iran, one of the most succesfull and respected Taekwondo athletes in the history of Olympic Taekwondo.
Both legends of Taekwondo were present at the International Taekwondo Camp as instructors in Attendorn, Germany on Sept. 14-16.

Henk: Hadi , thank you for talking to Mundotaekwondo .

Henk: Can you give our readers of Mundotaekwondo a list of your most important achievements as an athlete.

Hadi: My international career as a member of the National Team of Iran started in 1998 as I won the World Cup Tournament in Sindelfingen in Germany, after that I became World Champion 1n 1999 in Edmonton and it was the first Gold medal on a World Championships for Iran,so very important for the Taekwondo in Iran.Short after the World Championships in Edmonton I won the World Olympic Qualification Tournament in Porec, Croatia. In 2000 I won again the World Cup,this time in Lyon, France and in this competition the Iran male team was able to win the most medals before Korea and it was the first time Korea did not win the overall tittle in a world competition. At the first official Olympic Tournament in 2000 in Sydney I won the Bronze medal.
In 2001 I won my third World Cup in Vietnam. In 2002 I won for the first time Gold at the Asia Games in Busan,Korea which was very important for Iran. In 2002 I won my 4th World Cup in Tokio, Japan. In 2003 I was able to win again Gold at the Asian Games in Bangkok, Thailand. Also in 2003 I won Silver at the World Championships in Garmisch Partenkirchen in Germany.
In 2004 I won the Asian Olympic Qualification Tournament in Bangkok and qualified for the second time for Olympic Games. In Athens 2004 at the Olympics I won my first Olympic Gold in the -68kg division.
In 2005 I became for the second time World Champion in Madrid, Spain. In 2006, I won Bronze at the Asian Games in Doha, Qatar. In 2007, I won Bronze at the World Championships in Beijing, China. Also I won the Asian Olympic Qualification Tournament in and qualified for the 3rd time for the Olympic Games. At the Olympic Games in Beijing 2008 I won Gold in this time the -80kg division and with this result I stopped my competition career,

Henk: Wow, this is a more than impressive list of achievements !!

Henk: Hadi what is your position now in the Iran Taekwondo ?

Hadi: Nowadays I am Technical Director of the Iran Taekwondo Federation ,responsibel for both seniors as juniors and I am memeber of the board of the Iran Taekwondo Federation.

Henk: Hadi, we just finished the Olympic Taekwondo Tournament in London 2012. You participated yourself in the Olympics of 2000, 2004 and 2008. In London we saw a whole other Taekwondo than in the past, with the use of the EBP, video replay system and new scorings system. What is your opinion about this “new”Taekwondo in London. ?

Hadi: In the past Iran Taekwondo players always had much problems with Korea. Many times they were not treated right by the referee’s because of politics. With the new EBP and video replay system the game has become much more fair for all nations to receive the scoringpoints. Also the way of thinking of the WTF has changed. It sees now the Taekwondo much more as a global sport and not only as a Korean sport.

Personal I have my problems with the minimum contact which is now enough to receive 3 or 4 points to the head. Sure in one way the game has become more active and exciting, but also some excitiment has been gone because you do not see the strong, devastating blows anymore. I think personal that the headkicks with minimum contact which scores now 3 or 4 points are overrated in the game.

Henk: As the Technical Director of the Iran Olympic Team in London, where you happy with results of the Iran Olympic Taekwondo team ?

Hadi: As federation we did not fail in London. We continued to win a medal in the Olympics, like we did in 2000,2004 and 2008. However we were sure disappointed in the performance of Youssef Karami of whom we expected more ! Youssef was a bit injured before the Games so we expected him not to reach his best level, maybe 20 to 30 % less, but it was much more in London.We expected him at least to reach the semi finals. We also could not replace Youssef before London as number 2 (Kourosh) and number 3 (Abdollahi) were not fit also and suffered from injury.

It was the result of too many competitions in the last two years in which the same players were competing all the time. In Iran we have the luxury of having many good athletes in every weightdivision, however we failed to use more players for the National Team instead of the same all the time.

Henk: As Technical Director of the Iran National Team, will you change anything in the preparation for Rio 2016 ?
Hadi: I will try to bring new athletes to the different championships. In the coming time you will see many new players in the different tournaments in which Iran National Team will participate. Not only to give them international tournament experience but also to let them learn to perform for large audience, in strange countries and with pressure of being a member of the Iran National Team.Taekwondo is a very important sport in Iran with huge participation. Because of that we have enough potential to produce at least 3 or 4 topplayers in each weightdivision.However I can not make the changes of the team too fast as the expectations in Iran of the National Taekwondo Team are high and even on smaller tournaments ,Gold medals are expected !!

Henk: Hadi as an important authority in the field of Olympic Taekwondo you saw the new rules, EBP and video replay at the Olympics in London. What would you suggest the WTF to change in these rules or are you satisfied as it is now ?

Hadi: I think the regulations are good and the video replay is excellent. The only thing I do not like is that the headshots with minimum contact are rewarded with 3 or 4 points. This has a huge impact on the game as most of the players are only hunting for headshots all the time.To produce a 2 point score on the EBP by a spinning kick is much more difficult than to produce a headshot with minimum contact which scores 3 points.So the balance between the scoring on the EBP and head is a bit gone now.
A suggestion I heard from Henk Meijer, Aziz Acharki and Ky Tu Dang was very interesting: bring the headkicks without spinning back to 2 points, but should the kick result in an eight count than add one point. Same for the spinning kicks to the head. Bring it back to 3 points but should it result in an eight count than add one point. To bring back the eight count rule players are rewarded for producing a very strong,devastating blow, which creates also great excitement with the spectators.In this case f.i. a full power Dwit Chagi (backkick) can produce 3 points.

Henk: Hadi, to finish this interview with you we want to know about Hadi’s new hobby and passion; horses (jumping). How serieus is this for you ? Only hobby or do you want to reach international level in horse jumping.

Hadi: I already riding horses for 10 years but during my Taekwondo career just very little and only as hobby. The last 4 years however after I decided to stop my TKD career, it has become more serious and I already win some championships in Iran. However this sport is incredibel expensive. I am sure that a Gold medal in Olympics in one of the horse discplines has cost the most money of all sports. So to compete international is limited because of the huge expences. After the Revolution in Iran, the horse sport was finished but the last years it is devolping again and has also a huge tradition in Iran history. My goal is to help the horse jumping sport again in Iran and maybe international will come in the future.


Henk: Hadi, thank you very much fort his interview and we which you all the best as Technical Director of Iran TKD in preparing for Rio 2016 and of course in your career in horse jumping.


Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,76,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,399,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,143,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,162,Νέα,90,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,6,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Συνέντευξη με τον θρύλο του Ολυμπιακού Taekwondo Hadi Saei .
Συνέντευξη με τον θρύλο του Ολυμπιακού Taekwondo Hadi Saei .
http://4.bp.blogspot.com/-nfISHGpBUpA/UGoCDoHgA5I/AAAAAAAACl8/eC6lk1uO90w/s320/IMG_1803.JPG
http://4.bp.blogspot.com/-nfISHGpBUpA/UGoCDoHgA5I/AAAAAAAACl8/eC6lk1uO90w/s72-c/IMG_1803.JPG
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2012/10/taekwondo-hadi-saei.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2012/10/taekwondo-hadi-saei.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content