Κρίση μεταξύ της WTF & PATU (Επεισόδιο 3ο)

Πηγή: “…Usar un PSS no reconocido dará lugar a la invalidación de los resultados…” , South Korea | masTKD.com | 2011/09/18 10:04:00 ΚΡΙΣΗ...

Πηγή: “…Usar un PSS no reconocido dará lugar a la invalidación de los resultados…”, South Korea | masTKD.com | 2011/09/18 10:04:00

ΚΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ WTF & PATU

“...Η χρήση ενός μη αναγνωρισμένου συστήματος PSS θα οδηγήσει στην ακύρωση των αποτελεσμάτων...”

Καθώς οι ώρες περνούν η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκη και το ρήγμα μεταξύ WTF και PATU φαίνεται να γίνεται βαθύτερο και αγεφύρωτο. Παρακάτω, υπάρχει η πρώτη επιστολή που απέστειλε η WTF στον κ. Jo Choi (Πρόεδρος της PATU). Στις επόμενες ώρες θα δημοσιεύσουμε “μοναδικό υλικό” με σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με το σκάνδαλο.

Αν και δεν είναι μια κατάσταση που μας εκπλήσσει (όπως εκτυλίσσεται) για τους παράγοντες του ταεκβοντο ανά το κόσμο, ωστόσο αυτά τα περιστατικά προκαλούν ανησυχία στα διεθνή αθλητικά όργανα.

Εδώ είναι το γράμμα που απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας της WTF, κ. Jin Yang Suk, προς τον πρόεδρο της PATU, κ. Ji Ho Choi. Σύντομα θα δημοσιευτεί, κατά αποκλειστικότητα, και η σχετική επιστολή της WTF προς την οργανωτική επιτροπή των Παναμερικανικών Αγώνων Guadalajara 2011, όπου φαίνεται πως δεν επιβεβαιώνουν την χρήση των PSS για τους αγώνες.

Προς: Κο. Hi Jo Choi
Πρόεδρο της Παναμερικανικής Ένωσης Ταεκβοντο
και Επίσημο μέλος του Συμβουλίου της WTF

Θέμα: Η πολιτική της WTF σχετικά με τα PSS στα Ηπειρωτικά Τουρνουά Ταεκβοντο

Αγαπητέ κ. Choi,

Σας γράφω για να αποσαφηνιστεί η κατάσταση σχετικά με την στάση που κρατά η WTF σε σχέση με την χρήση των PSS στο επερχόμενο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Ε/Ν.

Εξετάσαμε με προσοχή την επιστολή σας όπου μας περιγράφεται σχετικά με την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν τα συστήματα PSS της Lajust στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Ε/Ν και στο Pan American Open.

Σχετικά με τους Παναμερικανικούς Αγώνες, έχουμε κατευθύνει την επικοινωνία μας κατευθείαν προς την Οργανωτική Επιτροπή, στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε την κατανόησή τους πάνω στην τρέχουσα κατάσταση και πάνω στα τρέχοντα θέματα σχετικά με του Κανονισμούς της WTF ως μια Διεθνή Αθλητική Ομοσπονδία.

Ως ομοσπονδία, έχουμε πλήρη επίγνωση της ανάγκης να υπάρχει επαρκή ευελιξία για την προσαρμογή στις διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν σχετικά με τα ενδιαφερόμενα μέρη μας. Ωστόσο, για να διατηρηθεί η θέση μας στην διεθνή κοινωνία του αθλητισμού, θα πρέπει να γίνετε  σεβαστή η θεμελιώδης αρχή που είναι η εκπλήρωση των προδιαγραφών και των κανόνων από όπου σαφώς προκύπτει ότι η  χρήση για οποιονδήποτε λόγο, των εν λόγω συστημάτων PSS που δεν είναι αναγνωρισμένα από την WTF, θα δοκιμάσει (θα θέσει υπό αμφισβήτηση) την ακεραιότητα της ίδιας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντο.  Η LaJust και το PSS σύστημά της, λόγω της μη-συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις της WTF, δεν είναι πλέον αναγνωρισμένο από την WTF.

Μας σημειώσατε πως το PSS σύστημα της Daedo δεν χρησιμοποιείται στην επικράτειά σας μέχρι σήμερα λόγω του ότι η χρήση του συστήματος της LaJust χρησιμοποιούνταν καθολικά και συνεχόμενα. Τώρα είναι η τέλεια ευκαιρία για όλες τις εθνικές ομοσπονδίες μέλη της PATU, να χρησιμοποιήσουν το PSS της Daedo πριν από τους Παναμερικανικούς Αγώνες και το Παναμερικανικό Προολυμπιακό Τουρνουά Πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Λονδίνο 2012, που θα διοργανωθούν η μια μετά την άλλη.

Λαμβάνοντας υπόψιν το ευαίσθητο θέμα του (οικονομικού) προϋπολογισμού του οργανισμού σας , η WTF σας επιβεβαιώνει πως θα παρέχει (θα δανείσει) τα συστήματα PSS της Daedo και όλον τον σχετικό εξοπλισμό στην Οργανωτική Επιστροπή χωρίς χρέωση, απαλλάσσοντας σας έτσι από την οικονομική επιβάρυνση που τυχόν θα προέκυπτε από την αντικατάσταση των συστημάτων PSS.

Τέλος, παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν, πως η χρήση ενός μη-αναγνωρισμένου συστήματος PSS θα οδηγήσει αναπόφευκτα και στην ακύρωση των επίσημων αποτελεσμάτων από τους αγώνες, για τους αθλητές που θα αγωνιστούν, πράγμα που δεν θα επιτρέψει την καταγραφή των αποτελεσμάτων για τους αθλητές στο Παγκόσμιο Σύστημα Κατάταξης Αθλητών της WTF στο αντίστοιχο τμήμα Α/Γ για  το Pan American Open.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας πάνω σε αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Με εκτίμηση,
Jin Yang Suk
Γενικός Γραμματέας

Η επιστολή (σε μορφή αρχείου PDF, στα αγγλικά)


Αποκλειστικό, masTaekwondo.com Team
www.masTaekwondo.com
info@mastaekwondo.com 

Σχόλια

BLOGGER
Όνομα

Αθλητές,107,Αποτελέσματα Αγώνων,74,Απόψεις,65,Διεθνές Πρωτάθλημα,397,Ελλάδα,690,Ελληνικό Πρωτάθλημα,140,Επιχορηγήσεις,15,Ιατρική στήλη - Διατροφή,83,Καλαντάρι,7,Κανονισμοί και Νομοθεσία,160,Νέα,83,Νέα στον Κόσμο,261,Νext Εvents,4,Παρεμβάσεις,117,Προπονητές,22,Σεμινάρια Ταεκβοντό,78,Σωματεία,23,info,5,Olympic Games,9,Para-taekwondo,31,podcast,6,tkd itf - news,71,Video,74,
ltr
item
taekwondo greece group: Κρίση μεταξύ της WTF & PATU (Επεισόδιο 3ο)
Κρίση μεταξύ της WTF & PATU (Επεισόδιο 3ο)
http://4.bp.blogspot.com/-1pWPNdKKC58/Tnc6b0Q6meI/AAAAAAAAAj0/trbuovOPyX0/s200/wtf_%2526_patu_taekwondo3.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-1pWPNdKKC58/Tnc6b0Q6meI/AAAAAAAAAj0/trbuovOPyX0/s72-c/wtf_%2526_patu_taekwondo3.jpg
taekwondo greece group
https://www.tkdgr.eu/2011/09/wtf-patu-3.html
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/
https://www.tkdgr.eu/2011/09/wtf-patu-3.html
true
6606764849100239568
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All Επιλογές για σένα LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content